Enduro 19.03.2016

Päijänneajo on alkanut jännittävästi – viime vuonna hallinnut Tarkkala on kuin unessa

Tallikaverit Antti Hellsten ja Emil Pohjola ovat vuorotellen johtaneet kisaa kuuden ensimmäisen maastokokeen aikana. Kuva: Milla Vahtila

81. Päijänteen ympäriajo käynnistyi lauantaiaamuna Lahdesta aurinkoisissa puitteissa muutaman asteen pakkasessa. Siinä missä viime vuonna Päijänneajo oli alusta alkaen yhden miehen, Marko Tarkkalan, juhlaa, tänä vuonna kilpailu on alkanut tasaisemman jännittävästi.

Tallikaverit Emil Pohjola ja Antti Hellsten ovat vuorotellen johtaneet kisaa kuuden ensimmäisen maastokokeen aikana. Jämsän kokoomatauolla tilanne on, että Pohjola on yleiskilpailun johdossa.

”En ole ihan tyytyväinen, muutamia pieniä virheitä on tullut”, Pohjola kommentoi kärkisijastaan huolimatta. Isommilta ongelmilta mies on kuitenkin välttynyt. ”Kolmannella maastokokeella oli unohtunut tankki auki, niin piti pysähtyä sitä sulkemaan. Ei siihen tosin uponnut kuin 10-15 sekuntia.”

Pohjolan niskaan hengittelevä Hellsten toteaa, että on pystynyt ajamaan ”rentoa perinteistä meikäläistä aamusta asti”. ”Eikä haittaa, että Emil on vähän mennyt taas ohi, kunhan on vaan ihan vähän.”

Hellsten oli vuoden 2015 yleiskilpailun toinen, ja Pohjola kolmas. Molemmilla miehillä on selkeästi kova nälkä voittaa tänä vuonna.

Viime vuoden yleiskilpailua koko viikonlopun hallinnut Marko Tarkkala jäi tänään jo ensimmäisellä maastokokeella yli 50 sekuntia kärjestä jälkeen. Kuuden MK:n jälkeen ero on kasvanut reilusti yli kahteen minuuttiin, ja hän on parhaillaan viides.

Tarkkala on kuitenkin vielä tyynen rauhallinen ja luottavainen, vaikka miehen ajo on ollut tavanomaista vaisumpaa. ”Ei ole mitään erityistä syytä, miksi en ole tänään saanut itsestäni parasta irti. Nyt ei auta kuin yrittää aloittaa vähän kuin uudestaan ja yrittää päästä omalle tasolle. Äkkiä täytyy kyllä herätä”, mies kommentoi.

Kuuden maastokokeen jälkeen kolmantena kärkkyvä Mika Tamminen tankkasi Jämsän tauolla tyytyväisenä äidin tuomaa pastaa vatsaansa. Neljäntenä aivan Tammisen kanssa tasoissa kärkkyy Toni Eriksson.

”Kovaa saa mennä ja täytyy uskaltaa ottaa riskejä”, Eriksson toteaa ja viittaa vallitseviin sääolosuhteisiin. Reitit ovat jäässä ja hyvässä kunnossa, mutta jonkun verran on paljastunut kivikkoa antamaan kovaa vauhtia painaville kuskeille haastetta.

Jämsän huollon jälkeen kuljettajilla on vielä neljä maastokoetta ennen Jysäskylän yötaukoa. Lauantaina ajetaan yhteensä 10 maastokoetta ja sunnuntaille jää 12, mutta pituudeltaan sunnuntain pätkät ovat lauantaita lyhyempiä.

Yleiskilpailun kärjen tilanne 6/22 maastokokeen jälkeen:
1 Pohjola Eemil
2 Hellsten Antti 00:16,21
3 Tamminen Mika 00:46,33
4 Eriksson Toni 00:46,68
5 Tarkkala Marko 02:18,08
6 Michelsson Markus 03:12,22
7 Jukola Aleksi 03:22,59
8 Himmanen Henri 03:43,77
9 Mattila Jari 04:01,39
10 Hänninen Antti 05:01,46

Live-tulosseuranta

Täydelliset tulokset

Teksti: Päijänneajon tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta