Karting 08.03.2017

Paavo Tonteri palkintopallille kartingin WSK Super Masters -sarjan Italian osakilpailussa

Paavo Tonteri ajoi finaalissa toiseksi ja nousi samalla WSK Super Masters –sarjan kokonaispisteissä neljänneksi. Kuva: KSM Schumacher Racing Team

Paavo Tonteri sijoittui toiseksi OK-luokassa kartingin WSK Super Masters -sarjan toisessa osakilpailussa Italian Castelletossa. Vaihtelevassa säässä ajettu kilpailu tarjosi katsojille paljon jännitettävää.

KSM Schumacher Racing Teamissa TonyKart/Vortex -kalustolla ajavan Paavo Tonterin oltua viikkoa ennen kilpailua jääkiekkotermein alaraajaan kohdistuneessa leikkauksessa, oli pienenä kysymysmerkkinä ilmassa miten jalka kestää ajamista. Kuivalla ajetuissa harjoituksissa vauhti oli kuitenkin heti kärjen tuntumassa, ja kun jalka tuntui kestävän kuivalla kelillä pidolla ajamisen, niin tiedettiin, että viikonloppu voidaan viedä läpi normaalisti.

Ennen perjantain aika-ajoja taivas repesi ja aika-ajot sekä suurin osa eristä ajettiinkin sateella. Tonterin sijalle 20 päätynyt aika-ajo ei mennyt kuin elokuvissa ja syyksi paljastui vasemmassa takarenkaassa pystyssä ollut ruuvi, joka oli tyhjentänyt renkaan. Sadevauhti oli kuitenkin taas kohdallaan ja vahva nousu erissä toi kolmannen lähtöruudun kuivalla ajettuun esifinaaliin.

Kuva: KSM Schumacher Racing Team

Esifinaalissa Tonterilta nähtiin väkevä suoritus, joka päätyi kolmanteen sijaan ja luokan koko viikonlopun nopeimpaan kierrosaikaan. Finaalissa viiden kuljettajan kärkiryhmässä paikat vaihtuivat kilpailun alkupuoliskon aikana tiuhaan. Tonteri oli lopulta finaalissa upeasti toinen ja nousi samalla WSK Super Masters -sarjan kokonaispisteissä neljänneksi.

Kansainvälinen huippukarting elää nyt hyviä aikoja onnistuneiden OKJ- ja OK-luokitusten myötä. Kalusto on varsin tasaista ja kolareista sisään painuvat etupuskurit ovat siistineet kilpaa ajamisen sopivalle tasolle.

Muista suomalaisista Castelletossa finaaliin suoriutuivat myös KZ-luokassa Simo Puhakka (16.) ja hienosti ensimmäisissä WSK-kilpailuissaan OKJ-luokassa Elias Seppänen (21.), Luka Nurmi (25.) ja Mini60- luokassa Samuli Mertsalmi (18.).

Kilpailut voi katsoa myös streamattuna jälkikäteen osoitteesta www.wskarting.it .

Teksti: PT Racing / tiedotus
Kuvat: KSM Schumacher Racing Team

Tonteri ja Puhakka nopeimmat Adrian vaativalla radalla

Paavo Tonteri neljäs kartingin MM-kilpailuissa Bahrainissa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting