Karting 14.07.2017

Paavo Tonteri innoissaan kartingin EM-osakilpailuun: ”Hienoa päästä ajamaan kotiyleisön eteen”

Kuva: KSM Schumacher Racing Team

17-vuotias Paavo Tonteri on yksi kuumimmista OK-luokan menestyjäsuosikeista heinäkuun 21.-23. päivä Alahärmän PowerParkissa ajettavassa kartingin EM-osakilpailussa, Flying Finn 100 Race -kilpailussa. Nuori helsinkiläinen on saavuttanut urallaan jo Pohjois-Euroopan, Saksan ja Suomen mestaruudet.

Tonterin autourheiluharrastus kartingin parissa alkoi jo kuusivuotiaana.

– Isäni ajoi kartingia kun olin pieni ja kysyi minulta haluaisinko kokeilla ajamista. 5-vuotiaana sanoin hänelle, että en kun se ajaminen näytti pelottavalta, mutta jo seuraavana vuonna halusinkin kokeilla. Siitä se sitten lähti, Tonteri muistelee pilke silmäkulmassa.

Nykyään Tonteri ajaa saksalaisessa KSM Schumacher Racing Team -tallissa, jonka tallipäällikkönä toimii F1-sarjastakin tuttu Ralf Schumacher.

– Nykyään tämä on ihan ammattimaista touhua ja tavoite on edetä niin pitkälle kuin mahdollista. Formula 1 -sarja on tietysti päätähtäin, mutta jos se ei toteudu, niin tavoitteena on kuitenkin löytää ammatti autourheilun parista, Tonteri avaa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

PowerParkissa ajettavalla Flying Finn 100 Race -kilpailulla on erityinen merkitys nuorelle suomalaiskuljettajalle.

– EM-sarjasta on ajettu nyt kolme kisaa ja kaksi on vielä jäljellä, joista toinen on tämä tuleva kotikisa. Olen OK-luokassa tällä hetkellä sijalla 10, joten mitaleista ainakin taistellaan vielä täysillä ja tavoite on olla PowerParkissa podiumilla. Odotan Flying Finn 100 Racesta tunteellista kisaa. Jos joku olisi minulle aikanaan sanonut, että Suomessa ajetaan kartingin arvokisa, niin en olisi sitä uskonut. On etuoikeus ja erittäin hieno tilaisuus päästä ajamaan kotiyleisön eteen PowerParkin upealle radalle, Tonteri tunnelmoi.

Tonteri toivottaa kotiyleisön lämpimästi tervetulleeksi kilpailuun ja lupaa antaa kaikkensa.

– Toivottavasti yleisöä saapuu sankoin joukoin paikalle ja me kaikki suomalaiskuljettajat varmasti annamme parhaamme radalla ja pyrimme tekemään tästä ikimuistoisen elämyksen. Tervetuloa kannustamaan, Tonteri toivottaa lopuksi.

Kartingin EM-sarjan Suomen osakilpailu, Flying Finn 100 Race ajetaan Alahärmän PowerParkissa 21.-23. heinäkuuta. Lisätietoja: www.flyingfinn100.fi

Teksti: Flying Finn 100 Race/viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting