Road Racing 18.09.2016

Paavilaiselle täydet pisteet Saksassa

Peetu Paavilainen nappasi täydet pisteet viikonloppuna Saksan Oscherslebenissä ajetussa ratamoottoripyöräilyn 250 Junior Cupin osakilpailussa.

Helsingin Racing clubia edustavaja ja Ajo Motorsport Junior -tallissa ajava kotkalainen nuorukainen voitti lauantain osakilpailun, joka ajettiin lähes epäinhimillisissä olosuhteissa, täydessä kaatosateessa. Viikonlopun alku oli haasteellinen, kun Paavilainen kaatui aika-ajon lopussa radan nopeimmassa kohdassa ja mekaanikoille tuli kiire. Kaikesta huolimatta vauhti oli kohdallaan ja suomalainen nappasi nopeimmalla kierroksella paalupaikan kisaan.

Sunnuntaina päästiin ajamaan kuivalla radalla ja kyyti oli heti sen mukaista. Villin kortin kuljettaja Hollannin Loran Fabel pääsi alussa hieman karkuun ja Paavilainen jäi kamppailemaan tutun vastustajan Brasilian Meikom Kawakamin kanssa kakkospaikasta. Ratkaisu jäi jälleen viimeiseen mutkaan, jossa Paavilainen käänsi homman edukseen. 

– Meikom pääsi vikan mutkan jarrussa jo ohi, mutta otin mutkasta vaan kylmästi optimilinjan ja kuittasin jo avauksessa takaisin oman paikan. Täydet 50 pinnaa tältä viikonlopulta oli todella tärkeät, kommentoi Paavilainen tiukan kisaviikonlopun päätteeksi.

Sarjan päätösviikonloppu ajetaan kahden viikonlopun kuluttua Hollannin Assenissa. Paavilainen on sarjassa kakkosena 20 pistettä Kawakamia takana ja 13 pinnaa Hollanin Jeffrey Buisia edellä. Kun 50 pistettä on vielä jaossa, jännitystä ja panosta riittää loppuun asti.

Teksti: Peetu Paavilaisen tiedotus
Kuva: Petri Paavilainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing