Road Racing 14.10.2019

Paavilainen voittoon ja kolmanneksi Espanjassa

Peetu Paavilainen käänsi vaikeudet voitoksi. Kuva: FIM CEV Repsol.

Peetu Paavilainen ajoi voittoon ja kolmanneksi ratamoottoripyöräilyn Superstock 600 -luokan EM-osakilpailussa Espanjan Albaceten radalla.

Suomalaisen viikonloppu alkoi hyvin, mutta toisena harjoituspäivänä hän ei saanut tiimin kanssa pyörää haluttuihin säätöihin. Lauantaina ajetuissa aika-ajojaksoissa pyörä saatiin jo parempiin säätöihin, mutta toisessa osiossa oli ongelmia pyörän jarrujen kanssa eikä nuorukainen saanut kuin kolme aikakierrosta. Lähtöruuduksi muodostui neljäs sunnuntain kilpailulähtöihin.

Sunnuntaina ensimmäisessä kilpailustartissa Paavilainen piti paikkansa lähdön jälkeen ja oli kovan taistelun jälkeen maalissa kolmas. Toinen kilpailulähtö otettiin uusiksi neljän kierroksen jälkeen ja uusintalähdössä suomalainen otti nappistartin johtaen kilpailua pitkään. Ensimmäisen kilpailun voittanut Espanjan Joan Diaz tuli Paavilaisen ohi, kun kilpailua oli jäljellä neljä kierrosta. Suomalaisen onneksi Diazin tekniikka petti viimeisellä kierroksella ja näin Paavilainen kurvasi kauden toiseen voittoonsa Superstock 600 -luokan EM-sarjassa.

– Viikonloppu lähti hyvin käyntiin, mutta toisena harjoituspäivänä ei päästy yhtään eteenpäin. Ensimmäisessä aika-ajossa saatiin pyörä toimimaan ja ajoni parantui huomattavasti. Toisessa osiossa oli sitten ongelmia jarrujen kanssa. Kilpailulähdöissä oli tiukkaa vääntöä ja olen erittäin tyytyväinen viikonloppuun, kun siirryttiin vaikeuksista voittoon, tyytyväinen Paavilainen kertoi.

Paavilainen matkaa kauden päättävään Valencian kilpailuun EM-pisteissä kolmantena vain viiden pisteen päässä hopeasijasta ja kärkeen eroa on 28 pistettä.

Teksti: Peetu Paavilaisen tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing