Road Racing 10.07.2016

Paavilainen podiumille Snettertonissa

Peetu Paavilainen jäi niukasti palkintokorokkeen alimmalle paikalle tänään Iso-Britanniassa. Kuva: Peetu Paavilainen Tiedotus

Ratamoottoripyöräilyn kansainvälisessä 250 JuniorCup:ssa kilpaileva 14-vuotias Peetu Paavilainen sijoittui kolmannelle sijalle Iso-Britannian Snettertonissa sunnuntaina ajetussa osakilpailussa.

Tavalliseen tapaan sää oli oikukas Brittien saarella ja 250 JuniorCupin lauantain startti jouduttiin perumaan. Aika-ajoissa sadekelillä Peetu Paavilainen kellotti toiseksi nopeimman ajan.

Sunnuntain kilpailu lähti hienosti liikkeelle suomalaisen osalta ja Paavilainen siirtyi heti kärkeen repien eroa takana tuleviin jo reilut kolme sekuntia. Takaa-ajoon  lähtenyt kaksikko Brasilian Meikon Kawakakami ja Hollannin Quentin Koers kuitenkin saavuttivat etumatkan neljännellä kierroksella. Kolmikko karkasi muilta ja kärkipaikka vaihtui tiuhaan tahtiin, oli selvää että ratkaisu jäisi viimeiselle kierrokselle. Takasuoralle lähdettäessä Paavilainen yritti ratkaisua, mutta ajautui kanttareille jääden kaksikolle hieman. Viimeisessä mutkassa kolmikko oli kuitenki  jälleen rintarinnan ja maaliin tultiin 0,06 ja 0.04 sekunnin erolla järjestyksessä 1. Kawakami, 2. Koers ja 3. Paavilainen.

– Olipa taas tiukka vääntö, tällä kertaa oli kaksi kaveria nopeampia, kommentoi Paavilainen tilannetta hieman pettyneenä heti kisan jälkeen.

Sarjasta on nyt ajettu 9/16 kisasta ja Paavilainen on sarjassa jaetulla toisella sijalla.

Nuorukauisen 250 JunirCup:n kisat jatkuvat 7.-8.8 Brand Hatch:ssä.

Teksti ja kuva: Peetu Paavilainen tiedotus

Paavilainen podiumille Portugalissa

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing