Road Racing 12.06.2016

Paavilainen podiumille Portugalissa

Kansainvälisessä  ratamoottoripyöräilyn PreMoto3 , 250-junior cup luokassa kilpailtiin jälleen viikonloppuna, tällä kertaa Portugalissa hienolla Algarven moottoriradalla.

Kotkalainen Ajo Motorsportin junioreita edustava ja Helrc:n lisenssillä ajava Peetu Paavilainen kotiutui Algarven moottoriradalle heti alusta asti hienosti. Harjoitusten nopein aika ja aika-ajojen paalupaikka antoi odotuksia sunnuntain kisaan.

Ensimmäisessä kisassa Paavilainen ajoi hienosti toiseksi vain 0,5 sekuntia Espanjan Carlos Tatayan takana.

Toinen kilpailu oli entistä tasaisaisempi, voitosta taistelivat tasapäisesti Peetun lisäksi Hollannin Jeffrey Buis, Brasilian Meikon Kawakami ja Espanjan Carlos Tatay.

– Pääsin viimeisen kierroksen viimeisessä mutkassa johtoon ja avaamaan pitkälle alamäkeen kaartavalle maalisuoralle kärjessä, mutten voinut mitään kun imusta lappasi kaveria ohi oikealta ja vasemmalta, kertoo neljänteen sijaan pettynyt Paavilainen.

Kisan voitti Tatay, toinen oli Buis ja kolmas Kawakami. Hiukan viimeisen kisan petymystä lohduttaa kun Algarvesta jäi kuitenkin käteen hyvät sarjapisteet 41 (Tatay ajoi villillä kortilla ja ei saa pisteitä) ja uusi rataennätys kirjattiin Paavilaisen nimiin.

Sarjassa on jäljellä 9 kilpailuja ja Paavilainen on sarjassa nyt kolmantena.

250 junior cup jatkuu 8-10.7 Englannin Snettertonissa. Peetulla tosin kisat jatkuvat jo tulevana viikonloppuna SM-road racing kisoissa Kemorassa, Moto3:n ja KTM RC390:n puikoissa.
Teksti: Peetu Paavilainen tiedotus

 

Uusimmat

Lisää aiheesta