Road Racing 28.07.2016

Paavilainen pitää Suomen värejä yllä Japanin 8 tunnin koitoksessa

Timo Paavilainen Kuva: Nita Korhonen

Tulevana viikonloppuna Japanin Suzuka isännöi kauden kolmatta Endurancen MM-osakilpailua. Suomen Timo Paavilainen valmistautuu parhaillaan haastavaan koitokseen Suzukan varikolla.

Japanin Suzukassa järjestetään tulevana viikonloppuna 39:ttä kertaa legendaarinen kahdeksan tunnin endurance-osakilpailu. Suomen Timo Paavilainen osallistuu kilpailuun tiiminsä Motobox Kremerin kanssa.

– Fiilikset on hyvät, tosin juuri nyt jännittyneet, sillä torstain ylimääräisiin vapaisiin harjoituksiin on aikaa noin 1,5 tuntia, Paavilainen kertoi Japanista.

– Olen testannut Suomessa omalla pyörälläni ja tiimin kanssa ajoimme kahdeksan tunnin Saksan kansallisen kilpailun Nurburgringillä, josta tuli luokkavoitto. Kaiken pitäisi siis olla kunnossa Suzukaa varten, hän jatkaa.

MM-kaudesta on ajettu kaksi kilpailua Ranskan ja Portugalin MM-osakilpailut, mutta Paavilaisen tiimille Suzukan osakilpailu on kauden toinen.

– Osallistuimme vain Le Mansiin, Portimao jäi väliin taloussyistä koko tiimiltä, suomalainen selvittää.

Sunnuntaina ajettavaan kauden kolmanteen MM-osakilpailuun osallistuu yli 70 tiimiä.

– Tavoite on parantaa omaa kierrosennätystä kaksi sekuntia. Olemme olleet täällä kolme kertaa ja sijoittuneet kolmenkymmenen hujakoille, joten se lienee odotusarvona nytkin, Paavilainen toteaa.

Lisätietoa: Suzukacircuit.jp/en/events/8tai

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Paavilainen sijalle 30 Le Mansin 24-tunnin kisassa

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing