Road Racing 30.09.2019

Paavilainen EM-osakilpailun voittoon Jerezissä

Peetu Paavilainen puristi EM-osakisan voittoon Jerezissä. Kuva: FIM CEV Repsol.

Peetu Paavilainen ajoi uransa avausvoittoon ratamoottoripyöräilyn Superstock 600-luokan EM-sarjassa Espanjan Jerezissä.

Suomalainen kaasutteli jo lauantaina ajetussa aika-ajossa paalupaikalle. Paavilainen oli nopein molemmissa aika-ajovedoissa ja lopulta eroa toiseksi tulleeseen Joan Diaziin jäi 0,2 sekuntia.

Sunnuntain kilpailulähdössä Paavilainen epäonnistui lähdössä ja tippui pahimmillaan jo viiden sekunnin päähän kärkikuljettajasta. Nuorukainen teki kuitenkin kovan nousun ja nousi kilpailun puolivälin jälkeen kärkipaikalle eikä suomalaisnuorukainen enää sitä muille luovuttanutkaan. Lopulta Paavilaisen voittomarginaaliksi jäi 0,561 sekuntia.

– Koko viikonlopun oli hyvä ajotuntuma ensimmäisestä setistä lähtien ja koko ajan parani ja parani. Kilpailussa otin vain todella huonon lähdön ja tipuin viidenneksi. Jäin yhden Moto2-kuskin taakse jumiin enkä meinannut päästä ohi ja muut pääsivät jo viisi sekuntia karkuun. Pääsin kuitenkin ohi ja päätin, että nyt pitää antaa kaikki mahdollinen ja aloin puskea kovemmin. Sain kärkiryhmän kiinni enkä paljon odotellut. Menin ohi heti, kun mahdollista ja sain lopussa vielä 0,5 sekuntia eroa toiseksi tulleeseen Diaziin. Mielestäni viikonloppu meni täysin nappiin huonoa lähtöä lukuun ottamatta, tyytyväinen Paavilainen kertoi.

Superstock 600-luokan EM-sarjassa Jerezin viikonlopun jälkeen Paavilainen nousi kolmospaikalle. Seuraavaksi EM-pisteistä taistellaan kahden viikon päästä Albaceten radalla.

Teksti: Peetu Paavilaisen tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing