Karting 08.08.2016

OuluZonen kartingkilpailussa tiukkaa jännitysnäytelmää

Axel Saarniala avasi Oulussa voittotilinsä.

OuluZonen kartingradalla ajettiin viime viikonloppuna kaikkien aikojen ensimmäinen kartingkilpailu, kun Rotax Max Challenge -kartingsarjan yli 80 kilpailijaa kokoontui Ouluzonen uudenkarhealle kartingradalle.

Rata itsessään on vihdoin saatu kilpailukuntoon ja näin OuluZone oli pohjoisen osakilpailulle luonteva valinta. Vaikka infrastruktuuri rata-alueella vaatii vielä paljon työtä, vakuutti itse rata kuljettajat – vauhdikas rataprofiili sai kaikilta kiitettävän arvosanan.

Lauantaina sade ja ukkosrintamat sivuuttivat rata-alueen ja koko päivä saatiin nauttia todella tiukasta kilvanajosta ja suorastaan polttavan kuumassa auringonpaisteessa.

Sarjan nuorimmat panivatkin kunnon jännitysnäytelmän pystyyn heti ensimmäisessä finaalissa, kun koko kärkinelikko järjestyksessä; Vili Hakala, Aleksi Jalava, Aatu Heikkilä ja Aleksanteri Mursu ylittivät maalilinjan vajaan 0,5 sekunnin sisällä.

OuluZone Karting

Sama toistui heti perään Mini Max -luokassa, kun Joona-Oskari Juurikka, Elias Vauhkonen, Miska Kaskinen ja Daniel Nurmi mahtuvat maalissa 0,429 sekunnin sisään.

Tälle kaudelle Junior Maxeihin noussut Axel Saarniala avasi Oulussa voittotilinsä saaden palkintokorokkeelle seurakseen hieman kokeneemmat Lauri Lepän ja Roope Ropasen.

Senior Maxeissa Robin Sario ja Niko Lehtonen kävivät tiukan kisan, jonka tällä kertaa Sario vei 0,035 sekunnin erolla ennen Lehtosta. Kolmanneksi ajoi Joona Varis.

OuluZone Karting

Max Masters -luokassa vakuuttavaa tulosta tänä vuonna tehnyt Jari Koivisto ei antanut yllättää itseään nytkään, vaan vei voiton lähes näytöstyyliin. Henri Salo ajoi toiseksi ja Janne Jämsen kolmanneksi.

DD2-luokan kärkikolmikon muodostivat Ville Viiliäinen, Jaakkomatti Paulin ja Jan-Mikael Sirviö.

DD2 Masters -luokassa voiton vei kotiradallaan ajanut Antti Ollikainen ennen Marko Räsästä ja Jari Jauhiaista.

Sunnuntain kisapäivää väritti sateen ja auringonpaisteen vuorottelu. Se tarkoitti melkoista haastetta rengasvalinnoissa ja toi moneen starttiin lisäjännitystä ja mekaanikoille lisätöitä.

Micro Maxeissa Vili Hakala korjasi edellispäivän tapaan voittopokaalin kotiin viemisekseen.

Elias Vauhkosen lauantainen kakkossija vaihtui sunnuntaina Mini Max luokan voittoon.

Junior Max -luokan finaali sai dramaattisen lopun, kun toiseksi viimeisessä mutkassa kärkikaksikko kolaroi ja Axel Saarniala perässään Jimi Hannus ja Rasmus Kortelainen pääsivät korjaaman palkintokorokesijat itselleen.

OuluZOne Karting

Senior Maxeissa kärkikaksikon muodostivat sunnuntainakin Robin Sario ja Niko Lehtonen, kolmanneksi tälläkertaa kiiruhti Markus Laitala.

Jari Koivisto, Janne Jämsen ja Sofia Wester olivat Max Masters -luokan kolme nopeinta.

DD2-luokkassa viikonlopun tuplavoittajaksi ajoi Rotax Max Euro Challenge -sarjassakin menestyksekkäästi kilpaillut Ville Viiliäinen ja lauantain tapaan Jaakkomatti Paulin ja Jan-Mikael Sirviö veivät seuraavat sijat.

Antti Ollikainen ei antanut muiden yllättää tälläkään kertaa, vaan korjasi DD2 Masters -luokan voiton myös sunnuntaina. Savon vauhtihirmut Jari Jauhiainen ja Marko Räsänen ajoivat kakkos- ja kolmospytyt koristeeksi palkintokaappeihinsa.

Kaikki kisaviikonlopun tulokset löytyvät www.mylaps.com

Seuraava osakilpailu ajetaankin Mini Max -luokan kuljettajien kesken Lahden SM-osakilpailun yhteydessä 27.-28.8. ja koko RMC Finland väki kokoontuu päätösviikonloppuun Vantaan uudelle radalle 10.-11.9.

Teksti: Mika Leinonen

RMC Finland official

Huippukartingia OuluZonessa tulevana viikonloppuna

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting