Karting 23.02.2017

Oulun kaupunki palkitsi kartingin EM-mitalistin Toni Herrasen

Oulun Kaupungin urheilijapalkitseminen 22.2.2017, Toni Herranen Rotax Max Euroopanmestaruus hopeaa 2016. Kuva: Toni Herrasen Tiedotus

Eilen keskiviikkona Oulun kaupunki palkitsi menestyneitä urheilijoitaan. Kolmisenkymmentä vuoden 2016 aikana menestystä niittänyttä urheilijaa oli kutsuttu Oulun Kaupungintalolle juhlavaan tilaisuuteen, jossa kaupunginjohtaja Matti Pennanen sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Hänninen pitivät puheet ja jakoivat kaupungin stipendit urheilijoille. Jääliläinen Toni Herranen oli palkittavista ainoa moottoriurheilija.

Oulun kaupunki muistaa vuosittain menestyneitä urheilijoitaan kriteerien ollessa kuitenkin aika tiukat. Stipendien saajien tulee olla edustamassaan lajissa vähintään SM-mitalitason urheilijoita. Toni Herranen palkittiin vuoden 2016 Rotax-luokan Euroopanmestaruus-hopeamitalista.

Tulevan kauden valmistelut hyvässä vaiheessa

Lahjakas kuljettaja ei ehdi kauaa juhlallisuuksista nauttia, sillä jo tänään aikaisin aamulla Herranen taustajoukkoineen suuntaa kohti Italiaa. Luvassa on reilun viikon mittainen harjoitus- ja testimatka uudella kalustolla.

”Auto vaihtuu astetta suurempaan ja kisaohjelma tiivistyy. Kauden kisoista pääosa ajetaan ulkomailla”, kertoo Herranen lähtötunnelmissa.

” Toni kisaa tulevalla kaudella Rotaxin CEE-sarjassa ja ajaa myös valikoituja kisoja X30-luokassa. Mukaan koitetaan saada vielä kotimainen Rotax Max Challenge, mutta kyllä pääosin kisataan nyt ulkomailla”, täydentää nuorukaisen ajovalmentaja Jesse Anttila.

Herrasen tiimi ASG Racing on tuttu viime kaudelta, mutta kalusto on uutta ja isompaa. 

Ensimmäinen kilpailu Italiassa

Herrasen kausi starttaa jo maaliskuussa, kun CEE-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan 18-19.3. Italian Adriassa.

”Viime vuodelta on Adriasta hyvät muistot. Ajoin mun ekassa ulkomaan kisassa kärkihaminoissa ja olin lopputuloksissa seitsemäs. Sitä lähdetään nyt sitten parantamaan”, hymyileväinen kuljettajalahjakkuus asettaa tavoitteekseen.

”Toni on kasvanut taas niin pituutta kuin henkisellä puolellakin. Kova treenitalvi on tehty töitä, että fysiikka kestää kovaa ajamista. Kausi on tiivis ja matkustaminen kisapaikkojen välillä vie oman veronsa. Kuskin on oltava iskussa”, asettaa Anttila ajovalmentajana Herraselle tavoitetta.

Herranen tiimeineen sekä taustajoukkoineen reissaa kauden aikana reilut 20 kilpailuviikonloppua. Siihen kun lisätään vielä testi- ja treenimatkat, ei nuorella kuljettajalla ole todellakaan ylimääräistä vapaata. Herrasen kisatunnelmia voi kauden aikana seurata Facebookissa/Toni Herranen Sports.

Teksti: Toni Herrasen Tiedotus

Toni Herrasen kausi pakettiin palkintopallilla

Toni Herraselle Euroopanmestaruus-hopeaa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting