Speedway 10.09.2019

Otto Raak Speedway 125cc -luokan Viron mestariksi

Otto Raak pääsi juhlimaan Viron mestaruutta Speedway 125cc -luokassa. Kuva: Heino Soovik

Viikonloppuna ajettiin Tallinnan Rannan radalla speedwayn Viron Junior -mestaruuskisat kolmessa eri luokassa. Otto Raak osallistui kilpailussa kahteen eri luokkaan.

Kilpailu aloitettiin Minispeedway 85cc -luokalla, mutta muutaman ajetun erän jälkeen rankkasade kasteli lyhyen minispeedway-radan ajokelvottomaksi. Tunnin odottelun ja radan kunnostamisen jälkeen kisaa jatkettiin märällä ja erittäin liukkaalla radalla. Rata oli sateen jälkeen haastava etenkin kaksitahtiselle 85cc minispeedway-pyörälle. Otto selvitti tiensä B-finaaliin, jonka voitolla loppusijoitus oli Minispeedway 85cc -luokan viides.

A-finaalissa ratkottiin minispeedwayn Viron mestaruus, jonka vei nimiinsä Aadam Seermaa ennen Frido Ving Viidasta, Silvar Avia ja finaalin neljänneksi sijoittunutta Suomen Niko Hatvaa.

Minispeedway-kisan yhteydessä ajettiin myös Micro 125cc -kilpailu, jonka vei nimiinsä Eetu Raak ennen August Lattikia.

Speedway 125cc TR Viron mestaruus ratkottiin jo hiukan kuivuneella isolla speedway-radalla. Otto aloitti kisan rauhallisesti tunnustellen tavoitteena vain voitto. Kahdesta ensimmäisestä erästä tuli plakkariin kakkossijat ja sijoitus neljän parhaan joukossa. Radan kuivuessa ja pidon parantuessa Otto paransi vauhtiaan ja ajoi kahdesta viimeisestä alkuerästä erävoitot. Alkuerien 10 pisteettä ja johtoasema takasi paikan suoraan A-finaaliin. Alkuerien perusteella A-finaaliin pääsi myös Silvar Avi.

Last Chance -erässä ratkottiin finaalin kaksi viimeistä paikkaa, josta paikan finaaliin lunastivat Frido Ving Viidas ja Niko Hatva.

Finaalissa Otto otti hyvän startin kautta johtopaikan, jonka jälkeen vauhdin nosto ja varma ajo toivat finaalin voiton. Toiseksi ajoi Ving Viidas, kolmanneksi Avi ja neljänneksi Hatva.

Oton kisakausi jatkuu vielä Speedway 125cc -luokan Latvian mestaruuskilpailuilla, jotka ajetaan Baltic Liigan viimeisen osakilpailun yhteydessä 28. syyskuuta Riiassa.

Myös valmistautuminen ensi kauteen on jo aloitettu. Kaudella 2020 ajetaan Baltic 125 -sarja, ja päätavoitteena on hyvä sijoitus EM-kisoissa.

Teksti: Raak Racing tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway