Supermoto 29.07.2019

Ossi Rantala ajoi supermoton EM-osakilpailussa kolmanneksi

Ossi Rantala nousi palkintokorokkeelle haastavassa Viron EM-osakilpailussa. Kuva: Neea Rantala

Virossa ajettiin viikonloppuna supermoton EM-osakilpailu, jossa SM85-luokkaan osallistui ainoana Suomesta 13-vuotias Ossi Rantala. Nuoren kuljettajan viime talven hieno menestys jääradoilla sai jatkoa nyt EM-tasolla, kun hän taisteli kolmannen sijan Tabasalun haastavalla, hiekka- ja asfalttiosuuksista koostuvalla radalla.

Rantala kertoo suurimpana haasteena olleen koko asfalttiosuudelle levinneen hienon hiekan, joka vaikeutti ajamista, pidon ollessa huono näin koko ratakierroksella.

– Ensimmäisessä kisaerässä kaaduin piikkipaikalta ja jäin aivan viimeiseksi, josta ajoin pyörän käyntiin saatuani kuitenkin kolmanneksi. Toisessa erässä oli vain ajettava varmasti ja hyödynnettävä omaa vahvuutta hiekkaosuuksilla, että palkintokorokesija pysyisi mahdollisena.

Mekaanikkona ja valmentajana toiminut isä, Janne Rantala kertoi asfaltille kulkeutuneen hiekan aiheuttaneen päänvaivaa myös rengasvalinnoissa.

– Pyörien renkaat olivat hiekasta valkoiset varikolle palatessa, vaikka vain noin neljäsosa radasta oli hiekkaosuutta, kertaa itsekin kyseisellä radalla aiemmin kisannut konkari.

– Se, että ensimmäiseen kisaerään hiekkaosuus kasteltiin ja toiseen ei, ei helpottanut varsinkaan takarengasvalintaa, mutta ensimmäisen erän kaatumisen jälkeen linjattu varmalla ajolla haettava toinen kolmossija toteutui Ossin kylmäpäisellä suorituksella, iloitsee Janne.

Teksti: Martti Mäki-Jouppila

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto