Drag Race 09.12.2017

Ossi Oikarinen teki lapsuuden intohimosta harrastuksen ja ammatin

Ossi Oikarisen mielestä suomalainen moottoriurheilu on hyvillä kantimilla.

Ossi Oikarinen on monille tuttu mies Formula 1 -studiosta asiantuntijan tuolista. 47-vuotias lahtelainen on työskennellyt yli 20 vuotta moottoriurheilun parissa mm. Formula 1 -sarjan ja DTM-sarjan insinöörinä.

Tällä hetkellä mies toimii paitsi C Moren F1-asiantuntijana, myös Elmo-lehden asiantuntijana sekä DTM-sarjan BMW:n Team RMR:n tiimimanagerina. Aikanaan Formula 1 -insinöörinä työskennellessään mies sai tottua pitkiin työpäiviin.

– Tyypillinen työpäivä Formula 1 -varikolla oli hyvin pitkä. Päivä alkoi herätyksellä noin puoli seitsemän aikaan, ja kyseessä oli lyhyt päivä, jos pääsit nukkumaan ennen puolta yötä. Yöunet jäivät monesti kahden tai kolmen tunnin mittaisiksi ja varsinkin testipäivät olivat pitkiä. F1-säännöt ovat onneksi menneet siihen suuntaan, ettei ylipitkiä työpäiviä enää ole. 90-luvulla parhaimmillaan työpäivä saattoi olla 37 tuntia, muistelee Oikarinen.

Mittavan moottoriurheilu-uran tehnyt Oikarinen sukelsi autourheilun syövereihin jo pienenä poikana.

– Autourheilu on ollut minulle harrastus pienestä pitäen. Minua on pienestä pojasta asti kiinnostanut autourheilu, moottorit ja tekniikka ja sitä kautta se on aikanaan lähtenyt, kertaa Oikarinen alkusysäystään moottoriurheilun maailmaan.

Oikarisen voi bongata myös ratin takaa, sillä mies harrastaa kiihdytysautoilua SM-tasolla. Kyseessä on koko perheen harrastus, sillä myös Oikarisen tytär kiihdyttelee Junior Dragster -luokassa. Kuluneella kaudella isä-Oikarinen sijoittui kuudenneksi Super Pro ET -luokassa, ja ensi kaudella on tähtäimenä Pro Street -luokka uudella kilpurilla.

– Kiihdytysajo on hyvää ajanvietettä, saan viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Olen saanut yli 20 vuotta leivän pöytään moottoriurheilusta, joten suurempia unelmia sen suhteen ei enää ole. Tärkeintä on tällä hetkellä se, että moottoriurheilu on mukavaa harrastamista, summailee Oikarinen.

Ossi Oikarinen sijoittui kuudenneksi kuluneen kauden kiihdytysautoilun SM-sarjan Super Pro ET -luokassa. Kuva: Lauks

Autourheilun harrastaminen ja varsinkin sen parissa työskentely tunnetusti vaatii aikaa ja pitkiä päiviä. Oikarinen on kuitenkin onnellinen siitä, että on pystynyt yhdistämään työn ja intohimon.

– Olen ollut siitä onnellisessa asemassa, että olen saanut autourheilusta sekä harrastuksen että ammatin. En ikinä ajattele, että olisi joutunut luopumaan jostakin autourheilun vuoksi. Olen elänyt hyvän elämän ja saanut tehdä autourheilun parissa töitä, mies kiittelee.

Oikarinen rohkaisee kaikkia moottoriurheilu-urasta haaveilevia nuoria ottamaan rohkeasti härkää sarvista.

– Neuvoisin hakeutumaan rohkeasti harrastuksen pariin. Kannattaa myös kartuttaa hyvä kielitaito ja totta kai koulut kannattaa käydä hyvin. Jos moottoriurheilusta haluaa ammatin, joutuu todennäköisimmin hakeutumaan ulkomaille. Moottoriurheilun parissa työskentelemisessä on tärkeää ennakkoluulottomuus, rohkeus ja totta kai ahkera työnteko.

Suomalainen moottoriurheilu on Oikarisen mielestä hyvillä kantimilla, varsinkin jos junioritoimintaan ja jatkuvuuteen pyritään panostamaan. Kaikki eivät kuitenkaan Suomen rajojen sisällä osaa arvostaa suomalaisen moottoriurheilun hyvää mainetta.

– Suomalainen moottoriurheilu voi mielestäni kohtalaisen hyvin, toki se lepää muutaman ison nimen varassa. Olisi tärkeää saada jatkumoa tälle myös tulevaisuudessa. AKK tekee hyvää työtä juonioritoiminnan suhteen Suomessa, mutta monessa suhteessa ollaan myös ahtaalla. Esimerkiksi Lahden kartingrata on jäämässä jyrän alle, vaikka mielestäni juuri tällaista harrastustoimintaa pitäisi vaalia. Suomella on vahva moottoriurheilun maine maailmalla, mutta ehkä täällä Suomen rajojen sisällä sitä ei osata arvostaa tarpeeksi, pohtii Oikarinen.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Ossi Oikarisen näytettä kiihdytysauton ratissa Alastaron kauden päätösosakilpailussa:

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing