Snowcross 16.04.2019

Osmosta OnePlus PRO -luokan Suomen mestari

Mikko Osmo ja Team Loukko.com pääsivät juhlimaan Suomen mestaruutta viime kaudella. Kuva: Teemu Kukkonen.

Viikonloppuna Rukalla käydyssä snowcrossin SM-taistossa Team Loukko.com sai uuden Suomen mestarin. Mikko Osmo pokkasi mestaruuden sunnuntaina kauden viimeisessä lähdössä.

Lauantaina OnePlus PRO -luokan kilpa käytiin pilvisessä, mutta lempeän lämpimässä kelissä Rukan Hiihtostadionilla. Mikko Osmolla oli 44 pisteen kaula ennen toisena ollutta Joonas Keskiahoa. Finaaleista tuli hetkessä todella jännittävä, sillä paikan päälle oli saapunut myös Aki Pihlaja sekoittamaan pakkaa.

Haastavalle radalle painoi 18 kuljettajaa ja Team Loukko.com oli edustettuna Juuso Loukon ja Osmon voimin. Alkuerissä Loukko sai paremman tuntuman rataan, mutta SM-mitalista taistellut Osmo ei löytänyt täysin rytmiä päälle alkuerien aikana.

Finaaleissa Osmo ei saanut lähtöään kasaan, joten hän oli ensimmäisellä kierroksella 12. Loukko sai vuorostaan räväkän lähdön ja pääsi ensimmäisillä kierroksilla jo kolmanneksi.

Osmon takaa-ajo palkintopisteille oli suorastaan raivoisa, sillä hänen olisi oltava vähintään kolmen parhaan joukossa. Loukko teki viime vuoden Himoksen toisintoa ja paukautti finaalin kolmanneksi. Osmo jäi Loukon taakse neljänneksi, joten pistetilanne kiristyi 12 pisteeseen. Suomen mestaruus ratkaistiin täten ajamalla viimeisetkin kierrokset tällä kaudella.

Pro-luokassa Keskiahon voitto lauantaina teki pistetilanteesta entistä jännemmän Osmon mestaruuden osalta. Team Loukko.comin sekä Keskiahon pilttuissa jännitettiin mestaruutta loppuun asti.

Ratkaiseva finaali

Finaalin lähtöviivalta kärkeen ampaisi Yhdysvalloista Rukalle saapunut Aki Pihlaja ja perään Joonas Keskiaho toiseksi. Mikko Osmo sai hyvän lähdön ja pääsi Keskiahon perään. Välimatkaa herroille tuli kuitenkin useita sekunteja ja Pihlaja pääsi kuuden sekunnin turvin karkuun muita. Osmo tiesi, että kolmos- tai nelospaikka riittäisi, joten hän rauhoitti ajoaan kohtaa. Osmo olikin neljäs, minkä ansiosta hän pääsi maalisuoralla tuulettamaan Suomen mestarina.

Tällä kaudella Osmoa kiidättänyt Lynx RS on lennättänyt miehen kaksinkertaiseksi Suomen mestariksi. Lisäksi hän voitti Stadion Snowcrossin Suomen mestaruuden.

Mestaruus maistui miehelle silmin nähden, sillä edellinen mestaruus tuli vuonna 2013.

Keskiaho nappasi SM-hopeaa ja Jere Tynkkynen SM-pronssia.

Tulokset lauantai

Tulokset sunnuntai

Teksti: Harri Kolehmainen, LiveSports Promotions Oy.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross