Snowcross 02.02.2020

Oscar Nikulalle 11-14-vuotiaiden Suomen Cup -osakilpailuvoitto Kemijärvellä

Junior 11-14 -luokassa on ajettu kaksi Suomen Cup -osakilpailua. Kuva: Timo Kananoja

Ruotsin Oscar Nikula voitti 11-14-vuotiaiden Suomen Cupin toisen osakilpailun finaalin Kemijärvellä sunnuntaina. Kansallisissa luokissa Micro Junioreiden ykkönen oli Norjan Leon Loveid ja Mini Junioreiden saman maan Isak Persen.

Oscar Nikula voitti Junior 11-14 -luokan finaalin lisäksi kummatkin alkueränsä, joten hänen keräsi Kemijärveltä täyden pistepotin. Jyri Pernu oli finaalin kakkonen ja Emil Herten kolmonen. Kauden avauksessa finaalin voittanut Osku Jutila ajoi neljänneksi ja Vertti Kaihua viidenneksi.

Pernu johtaa Suomen Cupia. Jutila putosi toiseksi, ja Herten on kolmantena. Nikula pitää nelospaikkaa ennen Vertti Kaihuaa.

Leon Loveidin voittamassa Micro Junioreiden finaalissa kakkospaikan otti Pieti Lehkonen ja kolmas oli Norjan Andreas Pedersen. Toivo-Taneli Pauna ja Emil Isokääntä löytyivät seuraavilta sijoilta.

Loveid on Profile Micro Junior Cup -sarjassa toisena, kun kärkipaikalta löytyy Kemijärvellä kuudenneksi ajanut Niko Hooli. Isokääntä on kolmantena.

Mini Junioreiden finaalissa Norjan Gabriel Tverfjell jäi kakkospaikalla vain pari sekuntia voiton ottaneesta Isak Persenistä. Kolmas oli Niklas Isokääntä, neljäs Arttu Laurikkala ja viides Valtteri Kotala.

Profile Mini Junior Cupin kärjessä on Persen ennen Isokääntää ja Tverfjelliä.

Kemijärven iltapäivän ohjelmassa on Pro- ja Pro Lite -luokkien kolmas SM-osakilpailu. Suora lähetys on käynnissä ISTV:ssä, Ruutu.fi:ssä ja snowcrossin SM-sarjan nettisivulla.

Kaikki tulokset

SM-pistetilanteet

Live-lähetykset sunnuntaina

Sunnuntain live-lähetys ISTV:ssä kello 14:30 alkaen:
www.is.fi/muutlajit/art-2000006387074.html

Sunnuntain live-lähetys Nelosen Ruutu.fi-palvelussa kello 14:30 alkaen:
www.ruutu.fi/ohjelmat/snowcrossin-sm-sarja

Koko kilpailun live-lähetys Kemijärveltä Snowcrossin nettisivulla:
www.snowcross.fi/livestream

Teksti: Snowcross SM -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross