Rallisprint 01.02.2017

OP Rallisprintin voittoon Korpiaho – Crosskarteissa nopein Shengeliya

OP Rallisprintissä nähtiin hienoja hyppyjä. Kuva: OP Rallisprint

Sää ei vieläkään suosinut OP Rallisprintiä, mutta rata toimi nytkin hienosti. Erkka Korpiahon pelloille jäädytetty sprinttirata kesti keleistä huolimatta hienosti kisapäivän haasteet. Toki uusintakierroksilla ajat huononivat, mutta ei niin, etteikö ajaminen olisi ollut hauskaa. Crosskartit ajoivat 3 ja rallisprint-autot puolestaa 2 kierrosta. 

Noin 1000-päinen yleisö sai nauttia koko rahan edestä autourheiluviihteestä. Radan pelto-osuudella näkyi useita autoja samanaikaisesti. Sää oli kolean kostea, mutta poutainen. Rata kesti hyvin, vaikka maisema ei ollutkaan kovin talvinen.  Kilpailu sujui hienosti ja päästiin ajamaan kunnon jääpinnalla. Kiitos onnistuneiden jäädytystöiden.

Isäntä itse oli kilpailun nopein murskaavin kellotuksin. Ensimmäisellä kierroksella aika oli 3:10,49 ja seuraavaksi paras oli KySUA:n Samuli Vuorisalo Mitsu Evo 6:lla 3:18,70. Erkan toisen kierroksen aika oli 3:16,90 eli silläkin olisi pokattu yleiskilpailun voitto.

Tehokaan ei merkitse kaikkea. Liukkaalle alustalle oli varauduttu pienentämällä ahtopaineita, jotta pito säilyisi paremmin. Erkka voitti samalla Junioreiden ja 4-vetoisten yleiskilpailut. Hänen kirittäjänään piti olla Tomi Hallia, joka on 6-kertainen rallisprintin Suomen mestari. Tomin Mitsu jätti yhden sylinterin lepäämään, joten vajaakäyntisellä autolla ei pystytty ehjään suoritukseen.

Yleisen luokan nopein oli Laihian Mika Lemmetti Toyota Starletilla. Aika oli hurja: 3:19,08. Se on takavetoiselle kova veto sillä olosuhteet eivät suosineet 2-vetoisia autoja.

Finnish Crosskart Challengen kausi avattin Marttilassa. Mini- luokan voitti Lauri Halonen KcRY, 85 cc:n Miko Vähälummukka AL-Härmä, 125 cc:n Konsta Saarinen OrSUA, Xtrem FCC ja Xtrem NEZ luokat voitti Alexander Shengeliya Kouvolan FK:sta.

Alexander hallitsi luokkaa myös hyvin suvereenisti. Nopein kierros oli 3:17,72 ja kolmen kierroksen kokonaisaika oli 09:58,37. Toiseksi nopein oli Petro Koski Nokian Ua:sta ajalla 10:20,06. Kevyet 2-vetoiset ovat siis todella nopeita, vaikka olosuhteet eivät sitä puoltaneetkaan.

Teksti: Timo Rinnekari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint