Crosskart 23.01.2018

OP Rallisprint ja OP Crosskart ajetaan sunnuntaina Marttilassa

Viimevuoden Crosskarttien voittaja Alexander Shengeliya. Kuva: Timo Honkala

Salon Urheiluautoilijat järjestää ensi sunnuntaina ajettavan OP Rallisprintin ja OP Crosskartin. Nyt neljännen kerran järjestettävä kansallinen kilpailu on samalla AKK alue 7:n eli Länsi-Suomen mestaruusosakilpailu. Crosskarttien kisa on kansallinen ja luokan talvisarjan osakilpailu.

Päivä aloitetaan Crosskarttien näyttävällä menolla. Tässä lajissa on luokkia alkaen pienten mini-luokasta todella nopeaan Xtrem-luokkaan eli 750-kuutioisiin. Tämä luokka on todellinen yleisön suosikki, voimaa vauhtia ja ääntä riittää. Crosskartit keräsivät 26 kilpailijaa.

Rallisprinttiin ilmoittautui 76 kilpailijaa. Radalla nähdään rallikalustoa ja varta vasten sprinttiin rakennettuja autoja. Rallipuolelta tuttuja nimiä ovat mm. Salon Ua:ta edustava Markus Hellström ja paimiolainen Samuli Nevä. Sprintti-spesialistina tunnettu Laihian Ua:n Mika Lemmetti vie Toyotaansa hämmästyttävää kyytiä. Viime talvisen kisan voittaja, Erkka Korpiaho saa hyviä kirittäjiä.

Viime vuoden sprint-voittaja Erkka Korpiaho. Kuva: Timo Honkala

– Autourheiluväen talvirieha on koko perheen tapahtuma, jossa vauhdikasta lajia pääsee näkemään läheltä ja turvallisissa olosuhteissa. Odotammekin paikalle ennätysyleisöä, kertoo kilpailunjohtaja Pasi Isokangas tyytyväisenä.

Kilpailun ensimmäinen startti on sunnuntaina klo 11.00 ja palkinnot jaetaan ennen pimeää. Kilpailukeskuksen osoite on Niittysuontie 39, Marttila.

Teksti: Salon Urheiluautoilijat ry

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart