Rata-ajo 06.06.2019

Onnistuneen paluun tehneen Jonne Rautjärven kilpailukausi jatkuu Hämeenlinnan Ahvenistolla

Ahveniston rata on Jonne Rautjärven mieleen. Kuva: Jonne Rautjärvi tiedotus

Rata-autoilun arvosarja NEZ jatkuu BMW Xtreme Racen osalta Rata SM:n yhteydessä tulevana viikonloppuna Ahveniston moottoriradalla. Sarja käynnistyi toukokuussa Latvian Riiassa. Viimekaudella sarjan kesken loukkaantumisen takia jättänyt Jonne Rautjärvi valmistautuu tulevaan kisaviikonloppuun luottavaisin mielin.

– Oikeastaan nyt on tehty kaikki, mitä kuntoutumisen osalta on voitu tehdä. Nyt vain jatketaan kehittymistä ja treenaamista nousujohteisesti. Toteaa Rautjärvi. Riikassa vauhti oli jo hyvää ja mitään mörköjä, jos vielä näin voidaan sanoa, ei ollut takaraivoon tai kroppaan jäänyt, vaikka aikamoinen tärsky se onnettomuus viime vuonna oli. Riiassa meillä oli vähän huonoa tsäkää, vaikka kisat päättyivätkin podiumille. Hyvä tulos toi kyllä siten kosolti itseluottamusta. Valitettavasti auton luotettavuus ei vielä ollut ihan parasta, mutta nyt on kyllä kalustossa ihan hyvää potenttiaalia.

Ahveniston Rata SM-osakilpailussa ei Jonne Rautjärvellä ole menestyspaineita. Kisaan ollaan valmistauduttu huolella ja luottavaisin mielin. Lauantaiaamuna startataan aika-ajoihin. Ahvenisto tuo kuitenkin lisämausteen varsinaiseen kisaan:

– Tämä on se rata, jossa olisi mieluista menestyä. Tykkään radan tuomasta haasteesta ja profiilista. Kyllä tämä rata on Suomessa se, missä otetaan kuskeista todella mittaa ja kaluston tasoerot pienenevät. Ja lisäksi tämä Ahvenisto on Suomen nykyradoista mielestäni se legendaarisin.

Ahveniston kisaviikonlopuksi on luvattu aurinkoista keliä, joten kisaa odotetaan seuraamaan sankoin joukoin yleisöä. BMW Xtremen 1. aika-ajo starttaa kello 9.55.

Ahveniston kisan jälkeen BMW-sarja siirtyy taas Suomenlahden toiselle puolelle. Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna Viron Pärnuussa ratkotaan jo kauden kolmannen osakilpailun tulokset Auto 24 Ringillä.

Jonnea Ahveniston tunnelmista keskiviikkona Hämeenlinnassa haastatteli Martti Sinkkonen.

Teksti: Martti Sinkkonen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo