Supermoto 05.06.2016

Ojalalle isoin pistepotti

Patrick Pals (vas), Jari Ojala (kesk.) ja Kalle Toronen olivat Supermoton SM-kauden toisen osakilpailun yleiskilpailun kärkikolmikko.

Jari Ojala nappasi Supermoton SM-sarjan toisessa osakilpailussa suurimman pistesaaliin. MC Einoa edustava Ojala voitti ensimmäisen finaalin ja toisessa hän oli kolmas ottaen itselleen myös totaalin voiton.

Supermoton ensimmäinen osakilpailu ajettiin poikkeuksellisesti Virossa, mutta kauden toinen osakilpailu järjestettiin jälleen tutulla maaperällä Imatran Saarlammella. SM-pisteistä oli ilmoittanut taistelemaan yhteensä 18 kuljettajaa.

Ensimmäisessä erässä Jari Ojala oli lähes pitelemätön ja oli ruutulipulla melkein kymmenen sekuntia nopeampi kuin toiseksi tullut Patrick Pals. Kolmas oli Sami Uutela.

Toisessa erässä voitosta käytiin todella tiukka taistelu, joka lopulta kääntyi kauden SM-avauksen nimiinsä vieneen Sami Salstolan eduksi. Mitenkään löysäillen ei KMC:tä edustava Salstola voinut lopussa ottaa, sillä eroa toiseksi tulleeseen Kalle Toroseen oli vain 0,2 sekuntia. Kolmas oli ensimmäisen erän voittanut Ojala.

Ikävän sivumaun viikonlopulle toi supermoton EM-sarjassa kilpailevan Aaro Harvian loukkaantuminen aamupäivän treeneissä. Mies kaatui hyppyrin alastulossa, jonka jälkeen pyörä lensi hänen päälleen. Harvian reisiluu meni poikki ja alustavien tietojen mukaan hänellä on edessä jopa puolen vuoden toipumis- ja kuntoutusjakso.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Salstola vei Supermoton SM-avauksen

Uusimmat

Lisää aiheesta