Ralli 07.10.2018

Ogier voittoon Walesin MM-rallissa – Toyotan molemmat suomalaiskuskit podiumille

Sebastien Ogier ajoi kauden neljänteen voittoonsa Walesin MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Walesin MM-ralli päättyi ranskalaisjuhliin, kun hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier ajoi voittoon tiukassa sekuntitaistelussa.

Ogier nousi lauantaina johtoasemaan Viron Ott Tänakin keskeytettyä tekniseen vikaan kärkipaikalta. Jari-Matti Latvala oli myös vahvasti mukana voittotaistelussa ja kävikin päätöspäivänä kärkipaikalla, mutta viimeisten erikoiskokeiden hurjien suoritusten ansioista Ogier vei sekuntitaistelun nimiinsä lopulta 10,6 sekunnin marginaalilla. Kolmanneksi rallissa ajoi Toyotan toinen suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi.

Kautta on jäljellä enää kaksi osakilpailua, mutta mestaruustaistelussa on mukana vielä kolme kuljettajaa. Thierry Neuville pysyi viikonlopun jälkeen kärjessä, mutta Ogier nousi voittonsa ansiosta ainoastaan seitsemän pisteen päähän belgialaisesta. Ott Tänak on kolmannella sijalla 22 pisteen päässä kärkipaikasta.

WRC2-luokka oli yhden nuoren miehen ylivoimaista näytöstä. Kalle Rovanperä hallitsi kilpailua heti torstain avauserikoiskokeesta lähtien ja ajoi voittoon lopulta yli puolentoista minuutin erolla toiseksi tulleeseen tallikaveri Pontus Tidemandiin nähden. Kolmanneksi luokassa ajoi Gus Greensmith, joka jäi Rovanperästä yli kaksi minuuttia. Hyundain Jari Huttunen oli maalissa neljäs.

WRC-luokan lopulliset tulokset:

WRC2-luokan lopulliset tulokset:

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli