Ralli 16.10.2016

Ogier varmisti neljännen maailmanmestaruutensa Espanjassa

Nelinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier. Kuva Red Bull Content Pool.

Volkswagen-kuljettaja Sebastien Ogier voitti Katalonian MM-rallin varmistaen samalla neljännen peräkkäisen maailmanmestaruutensa Espanjassa. MM-rallikaudesta on jäljellä vielä kaksi osakilpailua.

Katalonian MM-ralli oli tapahtumia täynnä, mutta Ogier onnistui välttämään ongelmat ja ajoi kauden neljänteen voittoon 15,6 sekunnin erolla ennen toiseksi ajanutta Hyundain Dani Sordoa sekä kolmanneksi ajanutta tiimikaveri Thierry Neuvillea, joka jäi kärjestä 1min 15sek.

Ogierin tiimikaveri Jari-Matti Latvala kärsi kisan aikana teknisistä murheista ja jäi voittotaistosta pois jo perjantaina. Latvala ajoi pohja-aikoja pitkin viikonloppua ja päätti rallin myös power stagen pohja-aikaan, rallin loppusijoitus lopulta 14s. Latvala jäi mestari Ogierista 21.34,4 minuuttia.

Ogierin ja Latvalan tiimikaveri Andreas Mikkelsen ajoi ulos rajusti lauantaina EK:lla 12.Sebastien Ogierilla on nyt yhtä monta mestaruutta kuin suomalaislegendoilla Juha Kankkusella ja Tommi Mäkisellä. Ogierin maanmiehellä Sebastien Loebilla on yhdeksän mestaruutta.

TV-lähetysajat NelonenPro ja Ruutu-palvelussa
Sunnuntai 16:10.:
Klo 21.00 Sunnuntain parhaat

Katso tästä lopputulokset: http://www.wrc.com/en/wrc/live/itinerary/page/65-294-59–.html
www.wrc.com

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli