Ralli 06.10.2018

Ogier nousi Walesin MM-rallin kärkipaikalle – Rovanperä dominoi WRC2-luokassa

Kalle Rovanperä on ylivoimaisessa vauhdissa Walesin MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Walesin MM-rallissa koettiin lauantaina dramaattisia käänteitä, kun maailmanmestaruustaistelussa tiukasti mukana oleva ja kilpailua ylivoimaisesti johtanut Viron Ott Tänak joutui EK 16:lla keskeyttämään tekniseen vikaan. Tänakin keskeytyksen myötä kärkipaikalle nousi hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier.

Toyotan menestyshaaveita pitää vielä yllä toiselle sijalle noussut Jari-Matti Latvala, sekä Esapekka Lappi, joka on kiinni kolmannessa podiumpaikassa. Latvalan ja Ogierin ero on päätöspäivään lähdettäessä ainoastaan 4,4 sekuntia

Maailmanmestaruudesta tiukasti Ogierin ja Tänakin kanssa taisteleva Belgian Thierry Neuville on kahden ajopäivän jälkeen sijalla 8.

Tällä viikolla 18 vuotta täyttänyt Kalle Rovanperä on pitänyt täysin ylivoimaista vauhtia WRC2-luokassa. Nuorukainen on päätöspäivään lähdettäessä jo yli minuutin johtoasemassa ennen tallikaveriaan Ruotsin Pontus Tidemandia. Kolmannella sijalla on brittikuljettaja Gus Greensmith, jota jahtaa Hyundain junioriohjelmaan kuuluva Jari Huttunen.

WRC-luokan tilanne EK18 jälkeen:

WRC2-luokan tilanne EK18 jälkeen:

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli