Ralli 13.02.2016

Ogier johdossa, Latvala ja Suninen vauhdissa päivän päätteeksi

Teemu Suninen Ruotsi, kuva Timo Anis

Lauantain lenkki ja päivän viisi erikoiskoetta eivät tuoneet muutosta yleiskilpailun kärkikamppailuun. Sen sijaan kärjen takana suomalaiset takoivat hyvää tulosta.

Rally2 -säännöllä rallia jatkanut Jari-Matti Latvala kärsi aamulla rengasrikon liian ahneen ajolinjan seurauksena. Vararenkaat löytyivät kuitenkin takakontista, eikä matkan jatkuminen ollut missään vaiheessa vaakalaudalla.

Lopulta Latvala alkoi myös kirjauttaa aikoja, joita hänen oli tarkoituskin ajaa rallissa.

– Sitten löytyi se oikea tunne, vapautunut Latvala tuuletti.

Teemu Suninen ei ole rekisteröitynyt WRC2 -luokan pisteistä ajajaksi, mutta 22-vuotias kuljettalupaus piti silti RC2 -luokan kärkikaksikkoa ahtaalla koko lauantain ajan.

Itse asiassa Suninen joutui taipumaan Pontus Tidemandille vasta iltapäivän lenkillä. Eroa ennen sunnuntain ainutta erikoiskoetta, EK21 Värmullsåsen (Power Stage) on 5,8 sekuntia. Yleiskilpailussakin Sunisen sijoitus on hienosti 11.

– Sijoitus on riittävän hyvä, vaikka voisihan se parempikin olla. Kokeneita kavereita on edellä.

– Päivän toinen erikoiskoe oli meille huono. Irtolunta oli reitillä, eikä auton takapäälle oikein löytynyt puhdasta uraa. Auto on toiminut hyvin, olen siihen tosi tyytyväinen. Oppia on tullut rallista ja näistä renkaista, Suninen hykerteli.

Eilen pelin ulosajoon menettänyt Esapekka Lappi kamppaili flunssan kourissa, mutta antoi silti Skodansa laulaa.

– Silmiä särkee ja päätäkin kivistää. Aamulla olo oli vielä pahempi, nyt se on vähän helpottanut. Hyviä aikoja on tullut, mutta kyllä ne kilometritkin ovat tärkeitä. Nyt kun olen nähnyt tiet, niin paljon helpompi on ollut tulla noita pätkiä heti toiseen kertaan.

Rallin päättävä Power Stage alkaa sunnuntaina klo 13.08 Suomen aikaa.

Ruotsin MM-ralli Nelosen kanavilla (sekä Ruudussa):

Teksti: Miika Wuorela / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli