Enduro 19.12.2018

Offroad-moottoripyöräilijät veivät joulutervehdyksen lasten klinikalle Turussa – joulupukki ja apurit ajoivat pitkin käytäviä

Noora Uro, Niko Aitta, Sanna Kärkkäinen ja Kimmo Hurri toivat joulumieltä TYKS:in sairaalan lapsille ja henkilökunnalle. Idean isä Mika Vuori takana. Kuva: Marko Vihriä

Enduro- ja motocrosskuljettajat piipahtivat Turun yliopistollisen keskussairaalan lasten ja nuorten klinikalla viemässä moottoripyöräilyhenkisen joulutervehdyksen. Joulupukki ajoi apureineen osastoilla moottoripyörillä ilahduttaen lapsia myös lahjojen kera.

Turun alueelta, Hyvinkäältä ja pääkaupunkiseudulta saapuneet offroad-harrastajat vierailivat Turun yliopistollisen keskussairaalan (TYKS) lasten ja nuorten klinikalla viime viikon perjantaina.

Niko Aitta toimi joulupukkina. Kuva: Marko Vihriä

Enduron SM-mitalistit Niko Aitta (joulupukki) ja Kimmo Hurri, enduron naisten Euroopan ja maailmanmestari Sanna Kärkkäinen sekä junioricrossari Noora Uro ilahduttivat lapsia ajamalla KTM:n sähköenduropyörillä osastoilla ja käytävillä. Lisäksi he ajoivat osaan niistä huoneista, joista lapset eivät voineet poistua käytäville.

Offroad-moottoripyöräilijät myös jakoivat lahjoja lapsille ja yhteisesti osastoille.

– Oli todella ihanaa nähdä ne kaikki iloiset ja tietenkin myös hämmästyneet ilmeet, kun ”pukki ja tontut” ajoivat tervehtimään lapsia. Halusimme näin tuoda osaltamme jouluiloa ja vaihtelua lapsille sairaalaan. Osa heistä joutuu viettämään siellä paljon pitkiä päiviä, joihin pienemmätkin tempaukset tuovat mukavaa vaihtelua, idean isänä toiminut naantalilainen veteraanikuljettaja Mika Vuori kuvaili.

Joulupukki tonttuineen jakoi lahjoja sairaalan lapsille. Kuva: Marko Vihriä

Vierailua olivat mahdollistamassa TYKS, KTM, Bike & Boat World Turku, Molitor, ProCafe SEO Raisio, Earth Control Suomi, Adrenaline Finland, Bike, OFFROADPro ja Xracing.

Teksti, kuvat ja video: Marko Vihriä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro