Enduro 26.02.2020

Offroad-ajopäivä tytöille ja naisille Raisiossa maaliskuussa – Offroad NaisDays “Kaveri mukaan”

TSMU Extreme Areenalla harrastettiin Offroad NaisDaysin merkeissä myös keväällä 2018. Kuva: Marko Vihriä

Suomen Moottoriliiton naiskomissio isännöi tytöille ja naisille suunnattua Offroad NaisDays -ajoviikonloppua Raisiossa 28.-29. maaliskuuta. Ajopaikkana on TSMU Extreme Areena -sisämotocrossrata.

Offroad NaisDays sisältää niin lajiin tutustumismahdollisuuden opastetusti lainapyörillä ja -varusteilla kuin vapaata ajoa lainapyörillä ja omalla kalustolla. Ajaa voi motocross-, enduro- ja trial-pyörillä.

Vastaava tapahtuma on järjestetty kaksi kertaa aiemmin Turun suunnalla. Tänä vuonna erityisteemana on ”kaveri mukaan kokeilemaan”, joten järjestäjät kannustavatkin jo harrastavia kuljettajia tuomaan lajien ulkopuolisia ystäviään mukanaan kokeilemaan offroad-moottoripyöräilyä.

Offroad NaisDays käynnistyy lauantaina 28. maaliskuuta kello 14, jolloin käydään läpi tapahtuman kulku. Samassa yhteydessä on mahdollista saada teoriaopastusta ajamiseen. Näin ollen myös kaikki ensikertalaiset ovat erittäin tervetulleita kokeilemaan ajamista.

Ajettavissa on usean eri pyörämerkin mallistoa (motocross, enduro) ja tarjolla on pyöriä niin nuorille kuin aikuisille.

Myös ajovarusteita on lainattavissa, mutta järjestäjät toivovat kaikkia kokeilijoita pukeutumaan vaatteisiin, jotka voivat likaantua ja kulua. Suositeltavaa on lisäksi ottaa mukaan tukevat kengät tai saappaat sekä hanskat.

Paikalle voi tulla oman aikataulunsa mukaisesti, mutta ensikertalaisten toivotaan olevan paikalla jo kello 14 alkavassa opastuksessa. Alaikäisellä pitää olla huoltaja mukana.

Ajokokeilun jälkeen sisärata on kaikkien tyttö- ja naiskuljettajien vapaassa käytössä kello 18 eteenpäin. Ajaa voi omalla pyörällä tai koeajolaitteilla. Ajaminen päättyy kello 20.

Vapaa ajo jatkuu omilla ja lainapyörillä sunnuntaina 29. maaliskuuta kello 9-13, jolloin sisärata on varattu tyttö- ja naiskuljettajien käyttöön.

Offroad NaisDaysissa on helppo kokeilla offroad-moottoripyöräilyä. Kuva: Marko Vihriä

Pyörissä pitää käyttää pienmoottoribensiiniä.

Ratamaksu on kumpanakin päivänä erikseen 10 euroa. Ajaa voi molempina päivinä tai vain toisena.

TSMU Extreme Areena sijaitsee maan alla osoitteessa Puhdistamonnousu, Raisio (entinen jätevedenpuhdistamo). Rata on aina sula ja tilassa on muutama plusaste ulkolämpötilasta riippumatta.

TSMU Extreme Areenalla harrastetaan maan alla. Kuva: Marko Vihriä

Lauantain ajon päätteeksi voi siirtyä Turun Seudun Moottoriurheilijoiden kerhotilaan Tusmulaan (Salvumiehenkatu 4, Turku), mistä löytyy oleskelutilaa, keittiö, wc, suihku ja sauna. Tusmulassa on myös pyörien lämmin huoltotila. Yöpyminen lattiamajoituksella (omat petivehkeet) on mahdollista.

Ennakkoilmoittautuminen on suotavaa, jotta järjestäjät osaavat varautua ajajamäärään sekä yöpymisiin.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset
Mika Vuori
p. 044 503 9229
mika.vuori518@gmail.com

Offroad NaisDays Facebook-tapahtuma

Suomen Moottoriliiton naiskomission Facebook-sivu

TSMU Extreme Areena
Puhdistamonnousu, Raisio
www.tsmu.fi/ajopaikat/extreme-areena

Offroad NaisDays houkutteli useita kymmeniä tyttöjä ja naisia Raisioon ja Turkuun keväällä 2018. Kuva: Marko Vihriä

Teksti: SML:n naiskomissio

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross