Ralli 17.10.2018

Nyt se on virallista: Meeke Toyotalle, Latvala jatkaa suomalaistallissa – Lappi Citroënille

Kris Meeke. Kuva: Toyota Gazoo WRC

Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo WRC -tiimi vahvisti tänään, että britti Kris Meeke tulee ottamaan Esapekka Lapin paikan tiimissä ensi kaudella. Lappi puolestaan siirtyy Citroënille. Jari-Matti Latvala jatkaa suomalaistiimissä Ott Tänakin lailla.

39-vuotias Kris Meeke siirtyy Lapin paikalle Toyotalle, jonka kanssa mies on allekirjoittanut sopimuksen ensi kaudesta. Miehen kartanlukija tullaan vahvistamaan myöhemmin. Suomalaistallissa jatkavat Jari-Matti Latvala ja Ott Tänak.

– Olemme erittäin innoissamme saadessamme Krisin tiimiimme. Tiedämme, että hän on hyvin nopea, mutta hän tuo myös paljon kokemusta. Hänen tekninen ymmärryksensä on erittäin korkealla tasolla ja uskon, että hän voi tarjota uutta tietoa ja ideoita, jotka auttavat meitä kehittämään Yaris WRC -autoa paremmaksi, Mäkinen toteaa.

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila. Kuva: Toyota Gazoo Racing

– Olen myös hyvin tyytyväinen, että Jari-Matti jatkaa tiimissämme. Hän on tehnyt loistavaa työtä ja on ollut viime aikoina jatkuvasti podiumilla, mikä on ollut hyvin tärkeää. Ott on osoittanut, että hän on ehdottomasti yksi nopeimmista kuljettajista tällä hetkellä, joten uskon, että meillä on kovatasoinen kokoonpano ensi vuodeksi.

– Lopuksi, olen hyvin pahoillani, että Esapekka on päättänyt jättää meidät lähteäkseen uusiin haasteisiin, mutta toivotamme hänelle kaikkea hyvää tulevaan, Mäkinen päättää.

27-vuotias Esapekka Lappi siirtyy ensi kaudeksi Citroënille, jossa hän tulee kisaamaan hallitsevan maailmanmestarin Sebastien Ogierin tallikaverina.

Meeke iloitsee mahdollisuudesta päästä kilpailemaan Toyotan väreissä.

– On minulle suuri kunnia päästä Toyota-kuljettajaksi. Haluan kiittää Akio Toyodaa, Tommi Mäkistä ja koko Toyota-tiimiä heidän uskostaan minuun. Kolme vuotta sitten keskustelimme mahdollisuudestani liittyä tiimiin, joten olen iloinen, että se tapahtuu vihdoinkin, Meeke hehkuttaa.

Kolmas suomalainen WRC-auton puikoissa ensi kaudella on Teemu Suninen, joka kisaa Fordin väreissä.

Rallin MM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan ensi viikolla Espanjassa. Kausi 2018 päätetään Australiaan 15.-18. marraskuuta. MM-sarjaa johtaa Hyundain Thierry Neuville pistein 189, Fordin Sebastien Ogier on toisena seitsemän pisteen päässä belgialaisesta. Toyota-kolmikko pitää halussaan seuraavia pistesijoja: Tänak on haalinut 168, Lappi 104 ja Latvala 98 pistettä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Citroën vahvisti: Lappi siirtyy ranskalaistiimiin “Tämä on minulle hieno mahdollisuus”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli