Enduro 10.07.2017

Nyqvist ja Siekkinen ristiriitaisin tuntein Pärnun EM-osakilpailun jälkeen

Jennifer Siekkinen (vas.) ja Marita Nyqvist osallistuivat viikonloppuna Pärnussa ajettuun enduron EM-osakilpailuun. Kuva: Nyqvistin ja Siekkisen Tiedotus

Marita Nyqvist ja Jenni Siekkinen osallistuivat viikonloppuna kauden toiseen enduron EM-osakilpailuun Viron Pärnussa. Podiumpaikkaa tavoitellut Nyqvist jäi tiukasti mitalisijojen ulkopuolelle, mutta Siekkinen puolestaan oli tyytyväinen kahteen viidenteen sijaansa.

Pärnu isännöi viikonloppuna enduron EM-osakilpailua, jossa lauantaina ja sunnuntaina ajettiin omat kilpailuerät.
Naisten luokkaan Suomesta osallistuneet Marita Nyqvist ja Jenni Siekkinen saapuivat kisapaikalle keskiviikkona puolilta päivin.

– Ehdittiin kävellä pätkät jo keskiviikkona kertaalleen ja torstaina sitten toisen kerran. Perjantaina hoidettiin ilmottautumiset ja katsastukset, jonka jälkeen kaikki oli valmiina viikonlopun kisaan, naiset kertovat.

Reitti sisälsi kolme erikoiskoetta per kierros. Yksi pätkä oli peltoa, toinen pehmeää hiekkaa ja turvesoita ja kolmas pehmeää rantahiekkaa.

Lauantai alkoi Nyqvistilla takkuillen ja ensimmäisellä kierroksella hän kaatuili jopa kaksikin kertaa yhden pätkän aikana. Toisella kierroksella oli tahti eri ja kun kuski piti renkaat maata kohden, oli tuloksena jopa pitkän pätkän pohja-aika. Viimeisellä kierroksella kaatumatauti tuli takaisin ja se maksoi naiselle kolmossijan. Lauantain tuloksena Nyqvistille neljäs sija. Siekkisellä taas oli hyvä fiilis koko päivän ja ajo kulki. Hän sijoittui viidenneksi.

Lauantai-iltana naiset kävivät vielä kisan jälkeen katsomassa muutamia paikkoja endurotestiltä, kun turvesuot kaivautuivat melkoisen syviksi. Myös hiekkapatikko-osuudet muokkautuivat erittäin isoille pateille ja syville urille. Nämä eivät ainakaan helpottaneet sunnuntaipäivää.

Sunnuntaina Nyqvist päätti ottaa kaatumiset pois, mutta ajo meni jo liiankin varovaksi. Kaatumisia ei tosiaan tullut, mutta ei tykännyt kellokaan. Sijoituksena jälleen neljäs sija. Siekkisellä oli myös sunnuntaina ote hieman kadoksissa ja kaatumisiakin mahtui mukaan. Maalissa kuitenkin hienosti jälleen viides sija.

Seuraava kisa kaksikolla on kahden viikon päästä SuomessaHälvälässä ajettava Enduron Lady Cupin kilpailu.

Teksti: Marita Nyqvistin ja Jenni Siekkisen Tiedotus

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro