Enduro 03.05.2017

Nyqvist aloitti EM-kauden podiumpaikalla

Marita Nyqvist (toinen oik.) sijoittui enduron EM-avauksessa Portugalissa kahdesti kolmanneksi. Kuva: Stephanie Bouisson

Viime vuoden enduron naisten luokan EM-hopeamitalisti Marita Nyqvist sijoittui enduron EM-kauden avauksessa Portugalissa kahdesti kolmanneksi.

Portugalin Gouveia isännöi viikonloppuna enduron EM-kauden avausta. Lauantain kilpailupäivänä podiumille nousi kaksi suomalaista, kun Marita Nyqvist sijoittui naisten luokan kolmanneksi ja Juha Puotsaari ajoi veteraani-luokan toiseksi. Sunnuntaina Nyqvist otti lauantain tapaan kolmannen sijan ja veteraaniluokan kolmanneksi ajoi Mika Paavola.

– Kisa meni ihan ok, ei suurempia ongelmia, viime vuoden EM-sarjan hopeamitalisti Marita Nyqvist toteaa.

– Vauhtia pitää vaan lisätä muita vastaan. Toki kesäkeleillä en ehtinyt ajaa Suomessa ennen kisaa kuin muutaman tunnin, eli siihen nähden meni hyvin ja jaksoin puristaa loppuun asti. Olen ihan tyytyväinen kauden aloitukseen ja tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin. Jessica Gardiner menee kärjessä kovaa, mutta Berzeliuksen Hannan vauhtiin aion kyllä keretä ja edellekin, tänä vuonna mestaruutta tavoitteleva Nyqvist lupailee.

Juniorien U20-luokassa Kosti Kirjavainen sijoittui lauantaina 16:ksi ja keskeytti sunnuntaina kipeän ranteen takia. Eemil Helander ajoi Junior E2/3-luokassa sijoille 18 ja 15. Seniorien E1-luokassa kisanneen Mikael Miettisen kisapäivä päättyi lauantaina teknisen vian aiheuttamaan keskeytykseen, sunnuntaina hän oli yhdestoista. Veteraaniluokassa Puotsaaren toisen sijan lisäksi Suomeen tuli lauantaina neljäs sija Mika Paavolan toimesta, Janne Mukkala oli kuudes, Tero Koskinen seitsemäs ja Pasi Lindroos yhdeksäs. Sunnuntaina Puotsaari otti neljännen sijan, Mukkala oli viides, Koskinen kuudes ja Lindroos jälleen yhdeksäs. Naisten luokassa Nyqvistin jälkeen paras suomalainen oli Jennifer Siekkinen, joka otti eräsijat viisi ja kuusi. Annamaria Karikuusi keskeytti kaatumiseen lauantaina ja sijoittui sunnuntaina kahdeksanneksi.

Enduron EM-sarja jatkuu heinäkuussa Viron Paikusessa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Enduron EM-kultaa tavoitteleva Marita Nyqvist: ”Huomio pitää saada menestymällä – ei naiseudella”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro