Rallisprint 16.05.2019

Nurmijärven rallisprint uudella alueella sunnuntaina – Ilvesvuoren yritysalue kutsuu luokseen

Nurmijärvellä ajetaan rallisprinttiä uudella alueella. Kuva: Nurmijärven urheiluautoilijat ry.

Nurmijärvellä, Suomen suurimmassa maalaiskunnassa, nautitaan vauhdikkaasta autourheilusta sunnuntaina 19. toukokuuta. Nurmijärven Urheiluautoilijat ry järjestää Kivimyllyn Kone -rallisprintin Nurmijärvellä Ilvesvuoren teollisuusalueella.

Hämeenlinnan moottoritien varressa, aivan Nurmijärven Kirkonkylän vieressä, sijaitsevalla Ilvesvuoren alueella ei ole aiemmin ajettu kilpaa. Ilvesvuoreen on suunniteltu noin 2,5 kilometrin pituinen rata. Asfalttipintainen rata on vauhdikas ja radalla ajetaan parhaimmillaan noin 200 kilometrin tuntinopeudella. Kilpailijoille tarjotaan kokonaan uusi rata ja katsojille vauhdikas sekä jännittävä kilpailu, jonne on helppo tulla.

Ilvesvuoressa ajetaan huippukovaa

Nurmijärven Urheiluautoilijoilla on pitkä kokemus rallisprinttien järjestämisestä. Tänä vuonna 53 vuotta täyttävä autourheiluseura järjesti Karhunkorvessa useana vuotena rallisprintin SM-sarjan osakilpailun.

– Kilpailun järjestäminen Ilvesvuoressa on mahdollista, sillä Nurmijärven kunta kuin Ilvesvuoren yrityksetkin ovat suhtautuneet myönteisesti autokilpailun järjestämiseen. Suuri kiitos lukemattomille vapaaehtoisille joiden työpanos mahdollistaa kilpailun järjestämisen, kiittelee Petri Differt Nurmijärven Urheiluautoilijoista.

Mitä rallisprint tarjoaa? Näyttäviä, vauhdikkaita ajosuorituksia. Rallisprint on yksi autourheilun peruslajeista. Rallisprintissä kuljettajat jaetaan kokemuksen ja taidon perusteella samoin kuin monessa muussakin lajissa, juniorikuljettajiin ja yleisen luokan kuljettajiin.

Rallisprintissä ajetaan myös nuorten luokkaa. Lisäksi kilpailtaessa luokissa, joissa käytetään kaikilta osin rallin sääntöjen mukaista autoa, voidaan autossa käyttää myös II-ohjaajaa. Nuottien käyttö ei kuitenkaan ole sallittua.

Kilpailu etenee siten, että kuljettaja ajaa saman reitin kaksi kertaa määrätyssä järjestyksessä ja paras aika on hänen lopullinen tuloksensa.

Kilpailukalusto on varsin kirjavaa. Huipputasolla on uutta rallikalustoa ja tehokkaita rallisprinttiä varten rakennettuja turboautoja, mutta harrastajatasolla ajetaan vanhemmalla ja edullisemmalla kalustolla. Rallisprintit ovat nopeatempoisia, paljon toimintaa sisältäviä tapahtumia.

Kivimyllyn Kone rallisprint
19.5.2019 klo 11.30 alkaen
Ilvesvuorenkatu 8-10, 01900 Nurmijärvi

Teksti: Nurmijärven urheiluautoilijat ry -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint