Rallisprint 07.09.2016

Nurmijärven Etelän Autohuolto -sprintissä ajetaan kolme kierrosta

Hannu Mäki-Ikola voitti Nurmijärven Karhunkorvessa järjestetyn rallisprintin yleiskilpailun keväällä 2015. Kuka voittaa kilpailun tänä vuonna? Se selviää lauantaina. Kuva: Hannu Mäki-Ikola

Nurmijärven Karhunkorvessa kilpaillaan kansallisen rallisprint -kilpailun merkeissä lauantaina. Yleisölle on Etelän Autohuolto -sprintissä luvassa vauhdin hurmaa kosolti, kilpailussa ajetaan kolme kierrosta. Kierrosmäärän nostamisen normaalista kahdesta kolmeen johtuu siitä, että kilpailussa on mukana 50 kilpailijaa.

Nurmijärven kilpailussa on mukana useita Karhunkorvessa vuosien varrella kovaa ajaneita kilpailijoita. Väkivahvaa nelivetoista Mitsubishi Lanceria käskyttävä Anjalankosken UA:n Jukka Tenho on vahva ennakkosuosikki yleiskilpailun voittajaksi.

Kaksivetoisissa kannattaa seurata ECRC:n Harri Hietalaa, joka kilpailee BMW M3 Compactilla sekä takavuosien voittajaa Pohjankyrön UA:n Jarmo Suokkoa Ford Escort XR3 -kilpurilla. Samassa luokassa kisaa BMW M3 -autolla Nurmijärven Urheiluautoilijoiden Janne Lopperi.

V1600-luokassa ajaa takavuosien voittaja Mäntsälän MK:n Tomi Hallia Renault Cliolla. Hallia on rallisprintin kuusinkertainen Suomen mestari.

Naisten luokassa huomio kannattaa suunnata BMW M3 Compactilla kilpailevaan Kaisa Sistoseen. Hän voi olla myös kaksivetoisten yleiskilpailussa varsin korkealla.

Karhunkorven vauhdikkaalla ja vaativalla asfalttiradalla kilpaillaan lauantaina 10.9. kello 14 alkaen. Yleisölle on radan varressa lukuisia hyviä, turvallisia katselupaikkoja. Yleisö voi seurata radan varressa kilpailua myös radiosta, kilpailukuulutus kuuluu  radiosta taajuudelta 97,2 megahertziä.

Nurmijärven Urheiluautoilijat on kokenut rallisprint-kilpailuiden järjestäjä. Seura on järjestänyt Karhunkorvessa rallisprintin lähes vuosittain 1990-luvun puolivälistä lähtien.

Teksti: Eero Wihuri

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint