Jäärata 14.03.2018

Nuorten erikoispalkinnon 125 2T -jäärataluokassa voittanut Kapanen mestariksi kuuden tunnin treenillä

16-vuotias Tino Kapanen voitti historian ensimmäisen jääradan alle 21-vuotiaiden 125 2T Cupin. Kuva: Nita Korhonen

Tino Kapanen voitti historian ensimmäisen jääradan 125 2T -sarjan yhteydessä ajetun nuorten erikoispalkinnon. Voitto  ei tullut kuitenkaan helpolla, sillä leikkauksesta toipunut nuorukainen sai lääkäriltä ajoluvan vasta joulukuun lopussa.

16-vuotias Konneveden kasvatti Tino Kapanen palkittiin toissa vuoden jääratakauden päätteeksi kotikilpailussaan Taistelijan Nastalla, joka oli osoitus hänen läpimurrostaan nuorten lupaavien kärkikuljettajien joukkoon. Odotukset tämän kauden suhteen olivat korkealla, mutta nuorukainen joutui leikkaukseen syksyllä. Hän loukkaantui RC390 Cupin ratamoottoripyöräkilpailussa Alastaron radalla vuonna 2016 ja mursi veneluun, värttinäluun sekä solisluun. Koska Kapanen oli tuolloin kovimmassa kasvuiässä, päätettiin veneluun leikkausta siirtää myöhempään ajankohtaan. Oikea aika katsottiin viime syksyksi, jolloin nuorukainen operoitiin. Valmistautuminen talvikauteen jäi minimiin, kun lääkäri antoi ajoluvan vasta joulukuun lopussa, reipas kuukausi ennen jääratakauden alkua.

– Etenkin kisojen lähdöissä huomasin, että ei päässyt treenaamaan yhtä paljon kuin ennen, toteaa Kapanen, jonka harjoittelu ennen kautta jäi kuuteen tuntiin, kun normaalisti hän on harjoitellut ennen kauden alkua 70-80 tuntia.

Tino Kapasella on upeat harjoittelumahdollisuudet Konnevedellä aivan kotinsa lähellä. Lisäksi hän käy treenaamassa Varkaudessa, Orivedellä ja Seinäjoella. Kuva: Nita Korhonen

Kapanen osallistui sekä uuteen nuorten 125 2T -luokkaan että Sprint 250 -luokan lähtöihin. Lisäksi hän kokeili vauhtia ja käden kestävyyttä 450cc-luokassa.

– Sprinteissä olisin halunnut pärjätä paremmin, mutta toki 2T-luokan voitto tuntuu hyvältä. Tykkään ajaa kaksitahtipyörällä ja meillä oli siellä hyvää kisaa Patrikin kanssa, Kapanen toteaa viitaten toiseksi luokassa sijoittuneeseen MotoGP-sarjan Moto3-luokassa viime kaudella kisanneeseen Patrik Pulkkiseen. Luokan kolmanneksi ajoi Kuopion Moottorikerhon Peetu Aalto.

Ensimmäisen kerran Kapanen kokeili jäärataa 10-vuotiaana. Hieman aiemmin hän haki ajotuntumaa minicrossista. Tulevana kesänä nuorukainen tulee ajamaan sekä supermoton SM-sarjan että ratamoottoripyöräilyn 300cc-luokan kilpailut.

– Jääradassa on parasta vauhti. Se ei ole minulle pelkästään kuntoilumuoto, vaan haluan panostaa siinä kilpailemiseen ihan kunnolla, Kapanen miettii tulevaisuutta.

Kesällä 17 vuotta täyttävä Kapanen haluaa kulkea seurakavereidensa, Konneveden Moottorikerhon Kari Vehniäisen, Erkki Silvastin ja Ville Jauhiaisen jäljissä kohti jääradan Suomen mestaruuksia. Kuva: Nita Korhonen

Palkinnoksi alle 21-vuotiaiden luokan voitosta Kapanen saa kaksi ajokoulutuspäivää Ajo Motorsportin kalustolla sekä jääratarengasparin.

– Siistiä päästä kokeilemaan Ajo Motorsportin pyöriä, nuorukainen iloitsee.

125 2T Cupin kärkikolmikko

1. Tino Kapanen, kaksi ajokoulutuspäivää Ajo Motorsportin kalustolla sekä jääratarengaspari
2. Patrik Pulkkinen, jääratarengaspari
3. Peetu Aalto, jääratarengaspari

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Tuplamestari Takala päätti kauden täyspottiin Konnevedellä ”Vetää sanattomaksi”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata