Ralli 01.12.2016

Nuorten Cupin mestari Lähdeniemi kannustaa nuoria mukaan ralliin

Arttu Lähdeniemi saavutti nuorten cupin mestaruuden vuonna 2015 ja pronssisijan vuonna 2016.

17-vuotias Arttu Lähdeniemi voitti viime vuonna rallin Nuorten Cupin mestaruuden. Tänä vuonna Punkalaitumen UA:n nuorukainen jäi Limingan pahan ulosajon takia lopputuloksissa kolmanneksi. Mitkä ovat Lähdeniemen vahvuudet? Entä ovatko rajut ulosajot tuoneet mukanaan pelkoa? Miten ralliharrastuksessa pääsee alkuun ja mitä kaikki maksaa? Tutustu Lähdeniemen tarinaan!

Milloin ajoit ensimmäisen kerran autolla? Milloin ensimmäinen kilpailu?
Ensimmäisen kerran ajoin autolla 5-vuotiaana, kun sain oman Hyundai Ponyn. Siinä jalkani ylettyivät polkimille ja tyyny pepun alla näin myös tuulilasista. Siitä lähtien ajelin autolla pelloilla, minulla on ollut yhteensä yli 20 peltoautoa. Ensimmäisen rallin ajoin Lahdessa elokuussa 2014, kun olin 14-vuotias. Kartturina oli enoni Kari Ali-Rantala. Ralliautonani on nyt kaksi ja puoli vuotta ollut Alfa-Romeo 147 V1600.

Mikä sai sinut aloittamaan ralliharrastuksen?
Autot, vauhti on kiinnostanut minua aina, pienestä asti olen pitänyt myös rallista. Enoni Kari on ajanut rallin SM-sarjaa jo 30 vuotta, ja hänen kauttaan olen tutustunut ralliin ja Karin suurella avulla olen päässyt aloittamaan unelmieni harrastuksen. Siitä suurin kiitos kuuluu Karille.

Mikä on ollut vahvuutesi? Mikä esimerkiksi siivitti sinut viime vuoden nuorten mestaruuteen?
Viime vuonna kaikki meni nappiin, auto toimi moitteettomasti, ajettiin paljon testiä ja ajo sujui varmasti. Vahvuuteni on varmuus ja tasainen ajo.

Aina ei kaikki mene ihan nuottien mukaan...

Aina ei kaikki mene ihan nuottien mukaan…

Mikä moottoriurheilussa kiinnostaa?
Moottoriurheilussa kiinnostaa autot, vauhti, vaarallisuus oikealla tavalla sekä tapaa uusia, mielenkiintoisia ihmisiä.

Onko sinulla muita harrastuksia?
Harrastan lenkkeilyä, kuntosalia ja kuntonyrkkeilyä. Aikaa kuluu myös autojen parissa tavalla ja toisella.

Tänä vuonna ajoit pahasti ulos Limingassa, miten pääset henkisesti yli tuollaisista tilanteista? Pelottaako sinua koskaan?
Ulosajoa käsittelin ajamalla paljon testiä ja kilpaa. Sitä täytyy käsitellä myös puhumalla ja analysoimalla tilannetta: Miksi näin kävi, mitä virheitä tein ja mitä olisi voinut vielä enemmän tehdä mahdollisen ulosajon välttämiseksi. Virheistä pitää myös ottaa opiksi, mutta pelkäämään ei voi ruveta. Silloin ajo ei kulje. Pieni arkuus kyllä muutamaan seuraavaan kisaan jäi.

Onko ensi kaudelle luvassa muutoksia kaluston tai tiimin suhteen?
Ei ole muutoksia luvassa, ensi kausi ajetaan samalla kalustolla. Nuorten luokassa kun ei saa ajaa kuin Vakio V1600 -luokan autolla. Meidän KA-Teamilla on kaksi samanlaista V1600 Alfaa.

Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteesi nuorten sarjan jälkeen? Kiinnostaako muut lajit vai onko ralli sinun juttusi?
Ralli on se, mikä kiinnostaa. Nuorten sarjan jälkeen vuoden kuluttua tarkoitus olisi ajaa Suomessa ja ulkomailla kilpaa. Ilmeisesti pyritään suoraan yleiseen luokkaan ajamaan nuotitettavia ralleja, neliveto autolla. KA-Teamilla on myös kaksi neliveto Mitsubishi Lanceria Evot 5 ja 10 sekä F-Ryhmän BMW. Yritetään niin korkealle tasolle, kuin taloudellinen tilanne mahdollistaa.

Arttu Lähdeniemi (oik.) lähtee tavoittelemaan ensi kaudella lisää palkintoja. Vasemmalla Lähdeniemen kartturina tämän kauden toiminut Aki Suutarinen.

Arttu Lähdeniemi (oik.) lähtee tavoittelemaan ensi kaudella lisää palkintoja. Vasemmalla Lähdeniemen kartturina tämän kauden toiminut Aki Suutarinen.

Mitä mieltä olet suomalaisen rallin tilanteesta tällä hetkellä?
Suomalaisen rallin tilanne on nyt parempi kuin muutama vuosi sitten. Toki rallin huippuvuosiin 90-lukuun on vielä paljon matkaa, eikä sitä ehkä koskaan enää edes saavuteta. Maailma ja etenkin nuorten tekeminen on muuttunut paljon viimeisten 20 vuoden aikana. Nyt ei nuoret enää innostu pakokaasusta, öljyisistä käsistä tai bensan katkusta, vaan on Facebook, Instragrammi, Twitteri ja muita siistejä juttuja.

Onneksi nyt Esa-Pekka Lappi, Teemu Suninen ja toivottavasti minäkin viiden vuoden päästä olen silloisten tallipäälliköiden listoilla, kun he sopimuksia tekee.

Mikä olisi viestisi nuorille, jotka haaveilevat ralliurasta? Miten pääsee alkuun?
Nuoria kannustan kokeilemaan ralliautoilua, jos se kiinnostaa. Moottoriurheilu on tietysti kallista, mutta nuorten luokassa kustannukset ovat kuitenkin vielä melko kohtuulliset. Nuorten luokan autot ovat hinnaltaan 5 000 – 15 000€ luokan välillä. Kauden rallit ja reilu määrä testiä ilman ulosajoja maksaa noin 10 000€. Ralli on hieno harrastus ja toivotaan uusia kasvoja mukaan tähän upeaan lajiin. Kehotan kaikkia lajista kiinnostuneita ottamaan yhteyttä lähialueen autourheilukerhoihin, tai AKK:hon josta saa varmasti lisätietoa. Myös meidän KA-Team Oy kari@kateam.fi neuvoo ja mahdollistaa ajamisen vaikka niin sanotulla avaimet käteen periaatteella.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli