Speedway 16.08.2016

Nuori suomalainen Nike Lunna rakentaa speedwayn ammattiuraa Englannissa

Viime viikkojen liigaotteluissa Nike Lunna on kerännyt joukkuelleen Glasgow Tigersille maksimipisteitä. Kuva: Phil Lanning

Nike Lunna on viime viikkoina tullut valituksi useammin kuin kerran englantilaisfanien joukkueen “man of match” -kisan suosikkikuljettajaksi. Tämä nuori speedwaylupaus on ajanut hienon kauden Englannin Premier liigassa.

Viime viikkojen liigaotteluissa Suomen Nike Lunna on kerännyt joukkueelleen Glasgow Tigersille maksimipisteitä ja joukkue onkin johtoasemassa tällä hetkellä Premier-sarjassa.

Kuukausi sitten Lunnalla oli vielä käsi paketissa alkukesästä tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi. Vamma huomattiin vasta hänen ajettuaan viisi kisaa murtuneella kädellä. Paluu Englantiin oli mahdollista heinäkuussa.

– Hyvä fiilis on paluusta. On ollut mahtavaa päästä takaisin kisaamaan ja viime kisojen hyvät tulokset ovat osoittaneet sen, Lunna iloitsee.

Kipu kädessä on vaivannut ajoittain parikymppistä, sillä luutuminen ei ole lähtenyt paranemaan ihan odotetusti.

– Syksyllä on sitten uusi lääkärikontrolli ja katsotaan onko talvella tarvetta leikkaukselle, Lunna toteaa.

Nike Lunna ehti kisaamaan alkukauden tietämättään kädessään olevasta murtumasta. Kuva: Phil Lanning

Nike Lunna ehti kisaamaan alkukauden tietämättään kädessään olevasta murtumasta. Kuva: Phil Lanning

Nuorten U21 Suomenmestaruus-kisoissa viime vuoden kultamitalisti sijoittui tämän kauden päätteeksi toiseksi. Mietteet tästä nuorukaisella on vaisut:

– Vauhti oli kova jo alkueristä lähtien ja koko kisan ajan oli usko itsellä siihen, että minulla on mahdollisuus voittoon ja minä sen voiton vien. Finaalierässä kävi toisin ja hävisin Jooa Partaselle.

Huomenna, keskiviikkona Lunna ajaa elämänsä kolmannen Superliiga-ottelun Tanskassa edustaen Slangegrub-joukkuetta. Sieltä hän siirtyy Ruotsin Allsvenkanin otteluun Mariestadin ajaen Örnarnan-joukkueen väreissä.

– On hieno fiilis päästä ajamaan Superliiga-ottelua Tanskaan ja odotan kovaa kisaa. Oma panostus on kova, koska kisa on tärkeä ensi kautta ja tulevan vuoden 2017 sopimuksia ajatellen. Ruotsissa on aina kiva ajaa. Meillä on siellä hieno joukkue. Nyt päästään ajamaan kotiradan kisa.

Lauantaina 20. elokuuta Lunna ajaa Hyvinkäällä Suomen SM-liigaa Porin Nopeat Racing -joukkueen väreissä yhdessä Juha Hautamäen, Mika Lopin ja ruotsalaisen Alex Edbergin kanssa.

Glasgow Tigers Tulokset
www.nikespeedway.fi
Instagram-Nike Lunna
Facebook-Nike Lunna
www.glasgowtigers.co
Instagram-Glasgow Tigers
Facebook -Glasgow Tigers

 

Teksti: Nike Lunna tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway