Trial 13.04.2019

Nuoret trial-kuskit karistivat talven pölyjä Riihimäellä

Nuoret trial-kuskit viettivät hyvän harjoituspäivän Riihimäellä. Kuva: Sari Kiuru

Riihimäellä pidettiin tulevaa kautta odotellessa trial-lajiryhmän järjestämä valmennuspäivä nuorille kuskeille.

Nuoret olivat innostuneet hienosti lähtemään mukaan ja eritasoisia kuskeja pujotteli kivien ja kantojen lomassa hyvinkin tottuneesti. Valmentajina toimivat Harri Oittinen, Jussi Haapanen ja Jörgen Nylund.

Harrin oppeja kuunneltiin tarkkaavaisesti ja harjoitusjaksot tutkittiin tarkkaan ennen kuin lähdettiin kokeilemaan jaksoja mopojen kanssa. Keväinen sää suosi kuskeja ja tunnelma oli leppoisa ja jokainen pääsi kokeilemaan taitojaan. Hienoja suorituksia oli paljon ja valmentajien opit varmasti jäivät mieleen.

Harrin viiden kohdan ohjeella ajaminen onnistuu aina paremmin ja näiden oppien avulla voi jokaista osa-aluetta treenata lisää. Harrin TOP5 vinkit ovat hyvät jokaiselle kuskille – lajista riippumatta. Pyörän hallintalaitteiden tuntemus, eli jarrut ja kaasut yms. Kuskin pitää tietää missä pyörän renkaat kulkee. Takapyörän veto on myös kuskin hyvä tuntea. Vartalon käyttö pyörän päällä on tärkeää onnistuneen suorituksen takaamiseksi, kuten myös ajoasento ja hyvä tasapaino.

Kunhan muistaa harjoitella paljon suurella toistomäärällä, kaikki tämä on mahdollista. Näillä opeilla on jokaisen kuskin hyvä jatkaa kevään treenejä.

Teksti: Sari Kiuru
Kuvat: Sari Kiuru

Kuva: Sari Kiuru

Kuva: Sari Kiuru

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial