Ralli 13.07.2017

Nuoret nuotittamaan Peurunkaralliin

Peurunkaralli on perinteisesti ajettu talvella, mutta nyt juhlavuoden kunniaksi se järjestetään lokakuussa. Kuva: Peurunkarallin Tiedotus

Lokakuun 21. päivä ajetaan järjestyksessään 20. Peurunkaralli, jonka järjestää Laukaan Moottorimiehet ry. Totutustihan tämä kisa on ajettu talviaikaan, mutta nyt juhlavuoden kunniaksi palattiin tilapäisesti “alkuperäiseen ajankohtaan”, koska aikanaan ensimmäinen Peurunkaralli on ajettu juuri lokakuussa.

LMM juhlii tänä vuonna 50-vuotista olemassaoloaan, joten juhlan aihetta todellakin löytyy ja vuosi onkin erilaisia tapahtumia ja juhlia täynnä. Tulevan rallin suurin erikoisuus on se, että nyt ensimmäistä kertaa Suomessa pääsee myös nuorten luokan kuljettajat nuotittamaan reitin etukäteen. Nuottivihkoihin piirrellään kisapäivän aamuna. Nuorten luokan nuotittajilla pitää olla kasassa vähintään 10 nousupistettä ja sen lisäksi sekä kartturin (kokemusta väh. 10 nuottirallia/5 vuotta) että erillisen nuottiautokuljettajan pitää käydä ennakkoon varta vasten räätälöity AKK:n järjestämä rallin junioritutkinnon jatko-osa. Kyseisiä koulutuksia on vielä 12.8 ja 2.9. Molemmat koulutukset on kartalla keskeisellä paikalla eli Jämsässä. Paikkoja on rajoitetusti ja lisätiedot sekä ilmoittautumiset koulutuksiin rallin päävalmentajalle, tuomo.nikkola@autourheilu.fi

– Toivottavasti mahdollisimman moni nuorten luokan kuljettaja karttureineen ja nuottikuskeineen osallistuisi koulutukseen ja kilpailuun, jotta lajiryhmä voi tehdä päätöksiä tämän kokeilukilpailun perusteella mahdollisesta jatkosta, tästä viime aikoina paljon puhuttaneesta aiheesta, kilpailun järjestäjä vinkkaa.

Kilpailun reitti on suunniteltu siten, että aamun tutustumiseen on reilusti aikaa ja nuotitusta ehtii treenata. Silti kuitenkin klo 12 starttaavassa kisassa nuoret pääsevät ensimmäisenä reitille. Kilpailussa ajetaan 5 ek:ta ja 46 ek-kilometriä ja reitille mahtuu tuttuun keskisuomalaiseen tyyliin hienoja, nopeavauhtisia teitä. Myös hieman historian havinaa vuosien varrelta on tähän juhlakisaan otettu mukaan. Ensimmäistä kertaa tämän rallin historiassa ajetaan myös kahteen otteeseen erikoiskokeita, joka sekin laittaa järjestäjille hieman ajatusmaailmaa uusiksi, varsinkin aikatauluja mietittäessä.

Tokihan kilpailussa ajetaan myös monissa muissa luokissa, joko nuotista tai ilman, valinnan mukaan.

 

Teksti: Peurunkarallin Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli