Ralli 26.01.2019

Nousujohteiset erikoiskoeajat saivat Sunisen hymyilemään “On kiva ajaa”

Teemu Suninen. Kuva: Teemu Sunisen Tiedotus

Lauantain erikoiskokeet Monte Carlo -rallissa sopivat Teemu Suniselle mainiosti. Ford-kuljettaja oli elementissään haastavissa olosuhteissa, joissa maltti oli todellakin valttia.

Kilpakumppanien varoittavia esimerkkejä riitti lauantain lenkillä runsaasti. Ulosajoja, rikkoutuneita renkaita ja leveitä ajolinjoja – Monte Carlo -ralli rankaisee huoletonta kuljettajaa välittömästi.

Suninen ja kartanlukija Marko Salminen keskittyivät tarkasti jokaiseen mutkaan. Salminen luki jäänuottimiehistön merkinnät, ja kaksikko oli hyvässä vauhdissa läpi päivän. Avainasemaan päivän aikana nousi renkaiden säästäminen, sillä sekalaisissa olosuhteissa nastat olivat kovilla.

– Tänäänkin oli tärkeää olla tarkkana renkaiden kanssa. Koetin niitä säästää iltapäivänkin lenkillä, mutta kun huomasin, että nastat olivat kadonneet, jatkoin puskemista. Jäätä oli niin ohuesti, että nastat eivät purreet siinä kohtaa, Suninen tuumaili.

Sunisen erikoiskoesijoitukset päivän aikana vaihtelivat sijoilla 5-7, mitä voi pitää hyvänä suorituksena, kun ottaa huomioon miehen vähäisen kokemus. Monte Carlo -rallissa Suninen ajaa vasta ensi kertaa WRC-autolla.

Sunnuntain päätöslenkillä Suninen kaavailee jatkavansa puhdasta ajoa. Tulevaisuutta ajatellen saatu kokemus erikoiskokeista on suuressa roolissa.

Päivän päätteeksi Sunisen sijoitus rallissa on 14.

– Auto toimii hienosti, on kiva ajaa. Olosuhteet ovat täällä niin vaihtelevat, että oikean ajorytmin löytäminen ja ylläpitäminen on todella haastavaa. Koetin vielä päivän viimeiselläkin erikoiskokeella vähän puskea, mutta superpehmeillä renkailla se ei ihan odotetusti onnistunut.

Teksti: Teemu Sunisen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli