Trial 25.08.2019

Norjalaiset jälleen vahvoja PM-trialissa – Suomelle pronssia

Moninkertainen Suomen mestari Timo Myöhänen oli vahvin suomalainen PM-kilpailuissa Salossa. Kuva: Marko Vihriä.

Norjalaiset veivät kolmen luokan mestaruuden trialin PM-maajoukkuekilpailussa Salossa sunnuntaina. Suomen miesten ja nuorten joukkueet palkittiin pronssilla. Veteraaniluokissa saatiin kultajuhlat Suomeen.

Norjalaiset ottivat ison nipun kirkkaimpia mitaleja henkilökohtaisella tasolla PM-trialissa Salon Kavilannummella lauantaina. Vuonojen maan kuljettajat olivat erittäin vahvoja myös PM-maajoukkuekilpailussa sunnuntaina.

Miesten luokassa Ruotsilla ja Suomella ei ollut sanansijaa, vaan norjalaiset veivät mestaruuden selvällä erolla. Norjan ykkösnyrkkinä hääri lauantaina henkilökohtaisen PM-kullan napannut Sondre G. Haga, joka kilpailee myös MM-tasolla. Hänen kanssaan maajoukkueiden Pohjoismaiden mestaruutta juhlivat Jarand-Matias Vold Gunvaldsen ja Petter Bjerlin.

Ruotsi oli niin ikään selkeästi toinen ja Suomi kolmas.

Norja kuittasi 20, Ruotsi 72 ja Suomi 134 virhepistettä kahden 13 jakson kierroksella.

Leevi Lindqvist kierrosten viimeisenä jaksona toimineen “keinotekoisen” kivikon ytimessä. Kuva: Marko Vihriä.

Suomen maajoukkueessa ajoivat Timo Myöhänen, Leevi Lindqvist ja Jere Karjalainen.

– Olemme viime vuosina taistelleet Ruotsin kanssa, mutta Norja on ollut omilla teillään. Näin oli myös tänään, ja Ruotsi vei voiton meistä, Myöhänen kertasi.

– Järjestäjät olivat tehneet hienon reitin. Lauantaina vitosia (täydet virhepisteet) ropisi todella paljon, ja jaksoja hieman muutettiin sunnuntaille. Lisäksi lauantaina oli sateiden jäljiltä liukkaampaa kuin sunnuntaina, vaikka sunnuntaiaamunakin jaksoilla oli vielä kosteita paikkoja. Mutta kyllä trialissa kuuluu myös haasteita olla. Nautin kisasta, vaikkei ajoni ihan uomissaan viikonloppuna ollutkaan.

Jere Karjalainen Salon Kavilannummen rinteillä. Kuva: Marko Vihriä.

Myös nuorissa kulta matkasi Norjaan. Hopeaa otti Ruotsi vain yhden virhepisteen erolla pronssi-Suomeen, jonka väreissä ajoivat Samuel Jääskeläinen, Mikko von Plato ja Max Parkkonen.

Naisissa oli mukana vain Norja.

Mika Oksanen, Sami Mannila ja Sami Kymäläinen voittivat Pohjoismaiden mestaruuden 40-vuotiaissa, missä Ruotsi oli toinen ja Tanska kolmas.

60-vuotiaissa ainoa osallistujamaa Suomi oli liikkeellä miehityksellä Jorma Eräkare, Kauko Kuusinen ja Juha Lamberg.

PM-arvon ulkopuolella Open Green Team -luokan voitti Norjan kakkosjoukkue. Suomen Anton Parkkonen, Veeti Kaunisto ja Vilkku Selin olivat toisena ennen Norjaa.

Open White Team -luokassa Jörgen Nylund, Veijo Matinaho ja Anton Riedel toivat Suomelle voiton. Virolaiset olivat kahden joukkueen kilpailussa kakkosia.

Suomen miesten maajoukkueessa oli yhteishenki korkealla: Timo Myöhänen (vas.), Leevi Lindqvist ja Jere Karjalainen. Kuva: Marko Vihriä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial