Ralli 23.04.2016

Nordgrenille loistava tulos uudella kalustolla

Kuva Joni Vainio

Juuso Nordgrenin ensimmäinen kilpailu Citroënin DS3 R3T:llä päättyi menestyksekkäästi, sillä tuloksena oli heti luokkavoitto. Neljän erikoiskokeen mittaiseksi suunniteltu Keravan Defa-ralli typistyi lopulta kolmeen. Lisäksi sääolosuhteet loivat oman lisämausteensa kisalle.

Nordgren ehti ennen lauantaita ajamaan Citroënilla testiä reilut 70km, joten auto oli jollain tavalla tuttu ennen ensimmäisen pätkän alkua. Aivan optimaalinen aloitus ei kuitenkaan ollut.

– Ensimmäinen pätkä meni aivan käteen. Liukkaus yllätti ja risteyksiin jarruttamiset olivat suurin ongelma ajollisesti, koska niitä ei oltu harjoiteltu tuolla autolla ollenkaan. Eivät risteykset pumppailuksi menneet, mutta ajoin vain liian pienellä vaihteella, Nordgren kertoo.

Muuten ajotyyliään Nordgren joutui muuttamaan vain vähän verrattuna Peugeotiin. Toki kasvaneet tehoresurssit vaikuttavat auton käyttäytymiseen.

– Kaasua ei voi aivan samalla tavalla runtata pohjaan kuten Peugeotissa. Citroënillä poljinta joutuu painamaan progressiivisemmin, koska muuten etupyörät alkavat sutia, Nordgren kertoo.

Keravan Defa-ralli oli karrikoidusti olosuhteiltaan samalla talvikauden päätös että kesäkauden avaus.

– Olosuhteet olivat todella haastavat ja vaihtelivat hirveästi. Ekalla pätkällä satoi vettä. Kakkosella tie oli märkä, muttei satanut enää meidän lähtönumerolla. Kolmonen peruttiin ja silloin paistoi aurinko. Nelosella satoi räntää ja tie oli loskassa, Nordgren kertaa suomalaisen kevään monimuotoisuutta.

Huoltotauolla ennen rallin päättänyttä EK nelosta, Nordgren oli kolmantena 2,9 sekuntia kärjestä, mutta uhkasi ajavansa pohjat viimeisellä pätkällä. Sanansa nuorukainen myös pitikin, ja eroa toiseksi tulleeseen Marko Mäntyyn kertyi 3,7 sekuntia. Varsinainen voittomarginaali oli huimat 0,8 sekuntia. Samalla Nordgren oli koko rallin nopein 2-vetoinen.

-En sanoisi, että attackia olisi ollut, enemmänkin sellainen puhdas veto saatiin tehtyä. Keula edellä pyrittiin tulla. Kun tiedosti sen, ettei autoa päästä sladiin, niin tulee hyvä aikakin, Nordgren kertasi hyvin sujunutta päätös-EK:ta.

Kolmen erikoiskokeen kilpailusta ei hirveästi saanut varsinaista kisatuntumaa revittyä. Nordgren harmittelikin, että peruttu pätkä oli juuri kisan pisin, sillä siellä olisi varmasti voinut päästä kunnon ajofiilikseen.

– Yritettiin ajaa kovaa viimeinen pätkä, mutta varmasti. Kun katsoo kokonaisuutta, niin vauhti oli nousujohteista. Pikkuhiljaa lähdetään kehittämään vauhtia uudella autolla, Nordgren toteaa.

SM-sarja jatkuu kesäkuun alussa Sastamalassa. Sitä ennen Nordgren ehtii vielä ajamaan etuautona kotikulmillaan Karkkilan Future Cup –rallisprintissä. Katseet on jo kuitenkin käännetty kohti kesää.

-Seuraavaksi ajetaan Peugeotilla soratestiä toukokuun aikana, jotta ollaan sitten valmiina kesäkuun alussa seuraavassa SM-rallissa, Nordgren kertoo kevään suunnitelmista.

Tulokset:

1. Juuso Nordgren 13:15,5     

2. Marko Mänty +0,8

3. Anssi Valkonen +20,3

4. Jesse Turunen +29,8

5. Kimmo Linden +32,2

www.jnracing.fi/
www.facebook.com/juusonordgrenracing
twitter.com/JNRacingTeam
www.instagram.com/juusonordgrenracing/

Teksti Joni Vainio

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli