Ralli 08.03.2016

Nordgrenilla edessä kauden viimeinen talviralli

Kuva: Taneli Niinimäki Photography

Juuso Nordgrenin kausi rallin SM-sarjan SM3-luokassa jatkuu tulevana viikonloppuna, kun Kuopion ja Tahkon maisemissa ajetaan kauden kolmas ja samalla viimeinen talviralli.

– Hyvät on fiilikset. Viikonloppuna pidettiin nuottitreenipäivä ja alkuviikosta kävimme ajamassa testiä Salon Juhan kanssa. Treenipätkää olin aikaisemmin ajanut Suzukilla ja Citroënilla, mutta nyt olimme ensimmäistä kertaa Peugeotilla, Nordgren kertoo valmistautumisestaan.

Edellisen SM-rallin Mikkelissä voittanut Nordgren sanoo, ettei ykkössija hirveästi helpottanut henkistä valmistautumista tulevaan koitokseen.

– Niinhän sitä luulisi, mutta omissa odotuksissa ei ole muita kuin voittoja, joten en tiedä onko nyt yhtään sen helpompaa lähteä ajamaan, Nordgren naurahtaa.

– Ei se voitto sikäli muuta valmistautumista; edelleen pitää tehdä paljon töitä, sillä kehitettävää ja opeteltavaa on vielä edessä.
Harvemmin 2000-luvulla ajettu Tahko-ralli nousi täksi vuodeksi takaisin SM-sarjaan, joten varsinkin nuoremmille kuskeille reitti on täysin uusi. Tänä vuonna kisa käsittää seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 105 kilometriä.

– Vähän ristiriitaiset odotukset teiden suhteen. Kuuleman mukaan todella isoa tietä, vähän samanlaista kuin Mikkelissäkin, jopa nopeampaakin. Lisäksi olisi pienempää tietä, jota pystytään käyttämään vain näin talvisin. Joka tapauksessa monipuolinen reitti on taas edessä, Nordgren pohtii.

Tulevaisuuden Tähti -titteli tähtäimessä

SM3-luokassa kilpailevat alle 25-vuotiaat tai sitä nuoremmat kuljettajat tavoittelevat jälleen tällä kaudella himoittua paikkaa päästä ajamaan Suomen MM-rallin JWRC-luokkaan.

Kahden osakilpailun jälkeen SM3-luokan pistejohdossa on Anssi Rytkönen 52,5 pisteellä, mutta hän ei voi ikänsä puolesta enää tavoitella palkintoa. Toisena oleva Pyry Ovaska (39 pistettä) on tällä hetkellä tiukimmin kiinni valintakoepaikassa, mutta myös luokassa kolmantena oleva Miika Hokkanen (28,5 pistettä) ja neljäntenä oleva Juuso Nordgren (25 pistettä) täyttävät tässä vaiheessa kautta hankkeen kandidaateille asetetut kriteerit. Viidentenä luokassa oleva Jukka Korhonen on niin ikään ylittänyt 25-vuoden ikärajan.

Nordgrenin taktiikka Tahko-rallissa on totta kai ajaa voitosta, mutta fiksusti. Nilsiän UA:ta edustava Jukka Korhonen pääsee ajamaan tutuille teille, mutta hän ei aja Tulevaisuuden tähti -tittelistä, joten tulosliuskaa on tarkkailtava huolellisesti.

– Luulen, että meillä tulee Jukan kanssa tiukka kisa. Hän on sanonut, että Tahko-rallissa ajetaan hänen kotitiensä, joten varmasti Jukka menee kovaa siellä.

– Kyllähän se täytyy tietysti fiksusti pisteistä ajaa. Jos Jukka menee ”liian” kovaa, niin kukaan muu ei saa mennä enää meistä ohi. Tavoitteena meillä on ottaa sellaiset pisteet, joihin omat eväät riittävät, mutta kyllä me voitosta ajetaan ensimetreistä lähtien, Nordgren sanoo.

Teksti Joni Vainio

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli