Ralli 09.09.2016

Nordgren tekee paluun rallin MM-sarjaan

Juuso Nordgren nähdään vielä tällä kaudella rallin MM-sarjassa, kun nuorukainen osallistuu Katalonian osakilpailuun lokakuussa. Luokkana on rengasvalmistaja DMACK:n ja yksityistalli M-Sportin pyörittämä Drive DMACK Fiesta Trophy.

Elokuun alussa Nordgren osallistui uransa ensimmäiseen MM-ralliinsa Jyväskylässä. Hyvät otteet WRC3-luokassa eivät jääneet keneltäkään huomaamatta, ja 19-vuotias karkkilalainen saikin miellyttävän yhteydenoton lähteä ulkomaille kisaamaan.

– Varmaan Jyväskylässä annetut näytöt vaikuttivat siihen, että tällainen mahdollisuus meille avautui. Me olemme kiinnostuneita kyseisestä sarjasta, joten oli helppo sanoa kutsuun kyllä, Nordgren kertoo.

Sarjassa käytetty kalusto on nimensä mukaisesti Ford Fiestaan perustuvia R2-luokituksen autoja.

– Kokemusta Fiestasta ei ole, mutta pääsemme ajamaan ainakin yhden päivän Espanjassa ennen kisaa ja mahdollisesti myös muuta testiä.

Tavoitteistaan Kataloniassa Nordgren on realistinen, muttei lähde kuitenkaan nöyristelemään uusiin ympyröihin.

– Tämä on meille ensimmäinen varsinainen asvalttikisa. Sikäli on monta uutta elementtiä kuvioissa, mutta kyllä me lähdemme pohja-aikoja yrittämään. Ja totta kai kokemuksen puolesta ehjää suoritusta, että pääsisimme maaliin asti, Nordgren sanoo.

Ilman paineita lähtöviivalle

Viime vuonna Nordgren pääsi kokeilemaan asvaltilla ajamista, kun Italian autourheiluliiton ja suomalaisen AKK:n yhteistyönä järjestämä ”kuljettajavaihto” vei karkkilalaisen viikoksi Italiaan oppimaan asvaltilla ajamisen niksejä. Näin ollen aivan kylmiltään Nordgrenin ei tarvitse tuntemattomaan kisaan lähteä.

– Kyllähän se varmasti auttoi, mutta siitäkin on kohta jo vuosi aikaa, Nordgren naurahtaa.

– Huonompi lähtökohta olisi, jos en olisi ikinä päässyt ajamaan asvaltilla. En usko, että kukaan odottaa meidän voittavan heti ensimmäistä kisaa uudella alustalla, joten en ota siitä mitään paineita. Sen verran mitä olen asvaltilla päässyt ajamaan, olen pitänyt siitä, Nordgren sanoo.

Katalonia ei ole aivan täysiverinen asvalttiralli, sillä ensimmäinen päivä ajetaan soralla ja sen jälkeen siirrytään asvaltille. Nordgren kertoo, että monen muuttujan takia testeissä ei sen syvemmälle Fiestan sielunelämään lähdetä tutustumaan.

– Soralle osaan varmasti sanoa omia mieltymyksiäni ja miksen myös asvaltille, mutta luulen, että aika perussäädöillä lähdetään ajamaan. Testeissä pääpaino on autoon tutustumisessa, joten hirveitä säätömuutoksia tuskin tehdään.
juusonordgren
Ensi kaudeksi ulkomaille

Osallistumalla DMACK Fiesta Trophyn osakilpailuun, Nordgren paljastaa samalla myös ensi kauden ajokuvioitaan. Tavoitteena on ajaa ulkomailla.

– Yritämme päästä ajamaan tämän kaltaiseen sarjaan, mutta tämä kisa on toistaiseksi aivan oma projektinsa. Tietysti tämä on mahtava näytönpaikka, josta iso kiitos DMACK:lle ja omille yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistavat tämän, Nordgren kertoo.

– Luonnollisesti ulkomailla ajaminen vaatii hirveästi enemmän rahaa kuin SM-sarja. Tähtäin meillä on ajaa tulevaisuudessa MM-sarjassa, ja DDFT olisi kustannustehokkuudeltaan varteenotettava vaihtoehto opetella MM-ralleja, Nordgren vertaa.

Ulkomaille lähdettäessä budjetin voi käytännössä tuplata SM-sarjan kiertämiseen verrattuna. Raha ei kuitenkaan kasva puussa, ja kuten Nordgren sanoo, ”plan B on pakko olla olemassa.” Mikä se on?

– Tietysti meillä on varasuunnitelma olemassa, mutta ei puhuta siitä sen enempää. Lähtökohta on, että ajamme ensi vuonna MM-ralleja, Nordgren toteaa.ETUSIVU


https://www.facebook.com/juusonordgrenracing
https://twitter.com/JuusoNordgren
https://www.instagram.com/juusonordgrenracing

Teksti: Joni Vainio

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli