Ralli 30.07.2016

Nordgren päivän nopein WRC3-luokassa

Juuso Nordgren

Eilisten vastoinkäymisten sisuunnuttama Juuso Nordgren antoi Jyväskylän MM-rallin kolmantena ajopäivänä todella vahvan näytön osaamisestaan. 19-vuotias Nordgren oli lauantaina ajetun kahdeksan EK:n nopein WRC3-luokan kuljettaja.

— Tämä oli todella hyvä päivä meiltä. Jos eilen ei olisi tullut niin paljon kaikkea ohjelmaa, tämä olisi voinut olla vieläkin parempi, Nordgren sanoi viitaten perjantain lievään ulosajoon ja rengasrikkoon.

Lauantaiaamun avasi legendaarinen Ouninpohja, mutta ensimmäinen kokemus sorateiden vuoristoradasta muuttui siirtymäksi Lorenzo Bertellin hurjan ulosajon takia. Päivän seitsemästä ajetusta EK:sta Nordgren onnistui ajamaan pohjat kolmelle.

— Tiesin, että tämän päivän pätkät sopivat meille parhaiten. Nuottimme osui todella hyvin kohdalleen erityisesti Ouninpohjassa ja Päijälässä, jotka ovat todella haasteellisia pätkiä, Nordgen iloitsi.

— Täytyy kyllä sanoa, että todella kovaa täytyy vetää, jotta pystyy tekemään pohja-aikoja. Veiby ja Tempestini ajavat erittäin lujaa kärjessä.

Iltapäivän lenkillä Nordgren joutui antamaan olosuhteiden puolesta tasoitusta Pihlajakoskella. EK oli ulosajon takia poikki 15 minuuttia, jonka aikana rankka sadekuuro pyyhki yli Kuhmoisten. Kokonaiskilpailussa Nordgrenin edellä olleet Norjan Ole Christian Veiby ja Italian Simone Tempestini pääsivät lähtemään reitille ennen kilpailun keskeytystä. Kaksikko pääsi ajamaan pätkän läpi kuivalla, mutta Nordgrenin startatessa ajourat olivat täynnä vettä.

— Ensimmäiset kolme kilometriä meni niin, ettemme nähneet kunnolla eteemme. Luulin, että annamme siellä Veibylle ja Tempestinille todella paljon tasoitusta, mutta jäimme Veibyn pohjista vain 7 sekuntia.

— Samalla pätkällä saimme revittyä 10 sekuntia lisää eroa Andrea Crugnolaan, jonka edelle nousimme aamupäivän lenkin aikana, Nordgren summasi.

Sunnuntaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta, joille Nordgrenin suunnitelmat ovat selvät. Erot eteen ja taakse ovat reilut, mutta varaa virheisiin ei silti ole.

— Ajetaan vielä huominen virheittä, ja pyritään samalla varmistamaan luokan kolmossija.

WRC3- luokan tilanne lauantain jälkeen:

1. Ole Christian Veiby 2.38.06,1
2. Simone Tempestini +18,3
3. Juuso Nordgren +1.36,7
4. Andrea Crugnola +2.12,0
5. Vincent Dubert +5.58,2

Teksti: Joni Vainio

Kovaa oppia Nordgrenille

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli