Ralli 19.05.2017

Nordgren odottavaisena ensimmäiseen nelikkokisaansa

Juuso Nordgren kisaa SM Ralli -sarjassa Skoda Fabia R5:llä. Kuva: Juuso Nordgrenin Tiedotus

Rallikuljettaja Juuso Nordgren starttaa lauantaina Riihimäen SM-ralliin ensimmäistä kertaa nelivetoisen ohjaimissa. Hyvin sujuneet testit ja nopeat tiet ovat nostaneet odotuksia.

Ralli SM:n kesäkauden avaava SM Riihimäki-ralli alkaa kolmella Riihimäen itäpuolella ajettavalla erikoiskokeella. Edellisten Riihimäen UA:n rallien tapaan myös SM Riihimäki-rallissa ajetaan yleisöerikoiskoe aivan kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä. Kaupunkierikoiskoe on tuplayleisöerikoiskoe, jolle lähetetään autoja puolen minuutin välein, joten yleisöllä on koko ajan katsottavaa.

Talviralleissa yleisö-EK on ollut Riihimäen raviradalla, mutta nyt yleisöä viihdytetään todella perinteisellä yleisöerikoiskoealueella eli Riihimäen varuskunnassa, jossa on ajettu autokilpailuja 60-luvulta alkaen.

Avauslenkillä on mittaa noin 40 kilometriä. Kilpailukeskuksessa vietetyn lyhyen huoltotauon jälkeen ohjelmassa ovat varuskunnassa yleisöerikoiskokeet. SM-pisteiden lopullinen kohtalo päätetään kolmella Lopella ajattavalla EK:lla.

Nuotituksen jälkeen tavoitettu Nordgren oli mielissään kisan reitistä.

– On kyllä hieno reitti. Tiet ovat nopeita ja kaksi ensimmäistä pätkää on ajettu jossain muodossa Jyväskylän MM-rallissa. Varsinkin Lopen suunnalla ajettavat tiet ovat yllättävän nopeita.

Nopeat tiet ja uusi auto tuovat Nordgrenille myös haasteita.

– Onneksi nuotittamista ollaan treenattu, mutta vähän vielä jännittää, että miten nyt tehdyt nuotit toimivat kisavauhdissa, Nordgren aprikoi.

Ennen SM-rallia Nordgren ehti tahkoamaan Toni Gardemeisterin tiimin Skoda Fabia R5:llä reilut 110 kilometriä kahdella eri testitiellä. Auto alkaa istua nuoren karkkilalaisen käteen.

– Auto tuntuu hyvältä. Teimme jonkin verran muutoksia auton säätöihin ja testeissä kokeilimme erilaisia vaihtoehtoja, jotta näimme, että mikä vaikuttaa mihinkin.

Riihimäen SM-rallissa ajetaan yhteensä 88 EK-kilometriä. Nordgren painottaa, että kilometrit ovat tuloksia tärkeämpiä.

– Tavoite on ajaa viiden joukkoon ja jos jollain pätkällä oltaisiin kolmen joukossa, olisin tyytyväinen. Tärkeintä on kuitenkin saada kilometrejä alle, sillä päätähtäin on Jyväskylän MM-rallissa ja onnistuminen siellä, nuorukainen muistuttaa.

Ensimmäinen kilpailija lähtee reitille klo 11.01. Maaliin ensimmäistä kuljettajaa odotetaan klo 17.10. Nordgrenin lähtönumero on 42.

Kilpailun livetulokset

Teksti: Joni Vainio

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli