Ralli 31.07.2016

Nordgren kolmas WRC3-luokassa Jyväskylän MM-rallissa

Juuso Nordgren ja hänen kartturinsa Mikael Korhonen nousivat MM-debyytissään podiumille. Kuva: Taneli Niinimäki

Juuso Nordgren pystyi Jyväskylän MM-rallin päätöspäivänä pitämään kolmannen sijansa WRC3-luokassa. Ensimmäiseen MM-ralliinsa osallistunut Nordgren oli luonnollisesti helpottunut saavutetusta meriitistä.

– Nyt on todella tyhjä olo. Tämä on ollut lähes vuoden mittainen projekti, joka sai todella hienon päätöksen, Nordgren huokaa.

Sunnuntaina ajettiin yhteensä neljä erikoiskoetta, joista aamupäivän lenkille Nordgren päätti vielä yrittää pohja-aikoja.

— Aamun ensimmäinen pätkä tuli meiltä todella hyvin ja olimme siellä nopeimpia. Toiselle pätkälle yritimme myös pohjia, mutta Toshiro Arain ulosajon takia jouduimme hiljentämään. Samalla päätimme, että rauhoitamme omaa menoamme ja ajamme vain loppupäivän pätkät läpi.

Nordgren päätti ottaa kaiken varman päälle, joten autoon oli laitettu kaksi varapyörää mukaan sunnuntain lenkille.

 — Ajattelin, että jälkimmäisellä kierroksella tiet kuluisivat, mutta ne olivat oikein hyvässä kunnossa. Toki pudotimme yritystä ja tulimme varmalla ajolla iltapäivän EK:t läpi, Nordgren summaa.

NordgrenSunnuntai

Luokan kolmas sija ja yleiskilpailun 22. sija ovat ensimmäistä kertaa MM-ralliin osallistuneelle Nordgrenille kovia saavutuksia. 19-vuotias Nordgren palkittiin samalla myös kilpailun parhaana ensikertalaisena. Nuorukainen myöntää, että luokan voittoon ajanut Norjan Ole Christian Veiby sekä toiseksi tullut Italian Simone Tempestini olivat tällä kertaa kovempia.

— Ei tässä oikein vielä ymmärrä, että mitä on oikein tullut tehtyä. Tietysti voitosta lähdetään aina ajamaan, mutta täytyy sanoa, että Veiby ja Tempestini vetävät todella kovaa. Veiby ajaa SM-sarjaa nelivetoisella ja jos täällä pystyy pistämään häntä päihin samanlaisella kalustolla, niin onhan se aina hyvä merkki, Nordgren tuumii.

Alle kymmenen kilpailun nuottikokemuksella Jyväskylän haastaville teille lähtenyt nuorukainen oli hieman allapäin, vaikka tulos onkin muiden silmissä loistava. Itsekriittisyys paistoi karkkilalaisen kasvoilta.

— Vähän harmittaa, että voittomahdollisuudet haihtuivat perjantaina omiin virheisiin, emmekä tänään seiso korkeimmalla korokkeella. Mutta eivät nämä kuohujuomat olleet viimeiset meille tuolla korokkeella, Nordgren sanoi.

WRC3-luokan lopputulokset:

1. Ole Christian Veiby 2.55.40,0

2. Simone Tempestini +5,6

3. Juuso Nordgren 1.38,9

4. Vincent Dubert +6.37,6

5. Martel Romain +8.04,4

ETUSIVU


https://www.facebook.com/juusonordgrenracing
https://twitter.com/JuusoNordgren
https://www.instagram.com/juusonordgrenracing

Teksti ja kuvat: Joni Vainio

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli