Maarata 23.08.2016

Nokian moottoriurheilupäivään koeajopyöriä ja uuden lajin esittely

Nokian monitoimiradalla järjestetään lauantaina 27.8. suuri koko perheen moottoriurheilupäivä, jossa vierailijoilla on mahdollisuus tutustua eri moottoriurheilulajeihin sekä kartuttaa omaa ajotaitoaan niin kadulle kuin myös radalle. Kouluttajina ja opastajina toimivat moottorikerhojen edustajat, maailmanmestarit sekä ammattilaiset prätkäkouluttajat.

Tapahtumassa esillä olevat lajit: Motocross, Enduro, Cross-Country, Speedway, Trial, Flat-Track ja RC-autoilu.

Japanilaisvalmisteiset Honda ja Kawasaki tuovat Nokialle laajan kattauksen tapahtuman kuvaan sopivia moottoripyöriä ja mönkijöitä. Esillä ja koeajettavissa ovat mm. isot katuendurot: Honda Africa Twin, Yamaha Super Tenere sekä Kawasaki Versys. Kaikki nämä kolme merkkiä tuovat myös näytille ja koeajettavaksi motocross- ja enduropyörämallistonsa. Erillilnen koeajorata on auki ja käytössä koko tapahtuman ajan. Nähtävää ja koettavaa on siis runsaasti koko perheelle koko päiväksi!

Amerikassa kulttimaineeseen noussut moottoriurheilulaji Flat-Track on nyt ensimmäistä kertaa perusteellisesti esillä pirkanmaalaiselle yleisölle, kun lajin pioneerit saapuvat Pohjanmaalta Nokialle esittelemään vauhdikasta ja helposti lähestyttävää olevaa lajia jota ajetaan 150-450-kuutioisilla nelitahtisilla motocrosspyörillä muun muassa speedwayradoilla.

Tapahtuman päätteeksi Seinäjoen moottorikerhoa edustavat Euroopan kärkinimiin lukeutuvat flat-track-miehet ja -juniorit näyttävät kiinnostuneille missä lajissa on kyse.

– Lähdimme rakentamaan Nokialle uudenlaista moottorikerhojen yhteistyöhön perustuvaa tapahtumaa, jossa sekä jo harrastavilla että harrastuksen aloittamista harkitsevilla olisi tarjolla helposti lähestyttävissä oleva mahdollisuus tulla hankkimaan lisätietoa ja kokeilemaan eri lajeja saman päivän aikana, kertoo tapahtuman pääjärjestäjä Juuso Valtakari.

Matkan varrella tapahtuman tarjonta on laajentunut valtavasti, kun yhteistyökumppani toisensa jälkeen on ilmoittanut kiinnostuksensa olla mukana rakentamassa vahvaa tulevaisuutta suomalaiselle moottoriurheilulle. Kokemista ja nähtävää on runsaasti niin katu- kuin myös offroadprätkäilijöille.

– Viimeisimpänä ja erittäin mielenkiintoisena lisäyksenä on tämä Honda- ja Kawasaki-prätkien esittely ja koeajomahdollisuus, mikä täydentää mahtavan yhteistyössä toteutetun koko perheen moottoriurheilupäivän Nokialla, lopettaa Valtakari.

Tapahtuma Nokian Motocross-radalla lauantaina 27.8. klo. 10.00-17.00

Koko tapahtuman ajan tarjolla yleisölle maukasta syötävää ja juotavaa.

Sijainti: https://goo.gl/maps/4xQybdfu3n22

Teksti: Juuso Valtakari

Nokian moottoriurheilupäivänä koulutusta myös katumotoristeille

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross