Speedway 13.08.2017

Nokialla speedwayta lähes 20 vuoden tauon jälkeen

Porin Nopea Racingin Timo Lahti. Kuva: Matias Hirsimäki

Taistelu speedwayn kerhojoukkueiden Suomenmestaruudesta kiihtyy kohti syksyä. Varkauden Ankkurit ja Porin Nopea Racing ovat edenneet kautta tasatahtia, ja kun molemmilla joukkueilla on nyt viisi ottelua ajettuna, johtaa Porin Nopea Racing speedwayn SM-liigaa.

Joukkueet kohtaavat kauden kaikissa kolmessa jäljellä olevassa ottelussa, joista ensimmäinen nähdään jo tulevana keskiviikkona Nokian radalla. Kaksikon ero ei ole iso, sillä joukkueet erottaa ainoastaan kaksi sarjapistettä. Sarjan kolmantena on tamperelainen Wasamat 17”, eikä sekään ole kaukana kärkikaksion takana.

Wasamien kotiottelussa keskiviikkona nähdään jälleen tukku kovia kuljettajia. Ankkurit tuo Nokialle Nike Lunnan ja Tero Aarnion, sekä viikonloppuna ruohoradan EM-finaalissa ajaneen Jesse Mustosen. Alle 19-vuotiaiden Euroopan Cupissa esiintynyt Niklas Säyriö täydentää Ankkureiden joukkueen. Porin Nopea Racing ei saanut päällekkäisyyksien takia Timo Lahtea mukaan, mutta hänet korvaa latvialainen Kastas Puodzuks, jolla on meriitit kohdallaan aina speedwayn MM-sarjasta lähtien, jossa hän on ollut useasti mukana villillä kortilla. Kotijoukkue Wasamat luottaa jälleen Alexander Edbergin iskukykyyn. Niko Siltaniemi ajaa joukkueessa numerolla kaksi ja SM-hopeaa ajanut (ja hallitseva U21 Suomenmestari) Jooa Partanen numerolla kolme. Sand Blowersin joukkueessa Timi Salonen ja Toni Hyyryläinen johtavat joukkoa esimerkillään numeroilla yksi ja kaksi.

Nokian uudelleen avattavan radan ensimmäinen SM-liigaottelu alkaa keskiviikkona 16.8. ajajaesittelyllä kello 18.00. Liput maksavat 10 euroa ja alle 15-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Yleisön pysäköinti on järjestetty läheiselle Testiradantielle (Testiradantie, 39150 Nokia) ja opasteet ohjaavat radalle Porintieltä.

Tervetuloa mukaan seuraamaan uuden radan tulikastetta!

Speedwayn SM-liiga, ottelu 9, Nokia 16.8.2017, kokoonpanot:
Wasamat 17”: 1) Alexander Edberg SE, 2) Niko Siltaniemi, 3) Jooa Partanen, 4) Aarni Heikkilä.
Ankkurit: 1) Nike Lunna, 2) Tero Aarnio, 3) Jesse Mustonen, 4) Niklas Säyriö
Porin Nopea Racing: 1) Kastas Puodzuks LV, 2) Jari Mäkinen, 3) Teemu Lahti, 4) Henri Ahlbom.
Sand Blowers: 1) Timi Salonen, 2) Toni Hyyryläinen 3) Janne Nyman, 4) Jarno Kokkonen.

Speedwayn SM-liigan sarjatilanne 7/10 13.8.2017
1) Porin Nopea Racing 5 ottelua (+192 eräpistettä) 24 sarjapistettä
2) Ankkurit 5 (+184) 22
3) Wasamat 17″ 5 (+147) 19
4) Kotkat 7 (+128) 17
5) Sand Blowers 6 (+96) 13

Teksti: Petteri Pohjola, Speedwaysanomat

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway