Road Racing 22.07.2016

Niko Tanskanen debyyttikisassaan hurjien volttien jälkeen podiumille

Niko Tanskanen haki vauhtia lauantain ilmalennosta sunnuntain podiumille. Kuva: Melinda Saarinen

13-vuotias lappeenrantalaisjuniori Niko Tanskanen otti menestyksekkäästi osaa Pärnun Auto24ringillä 9.-10.7. ajettuun KTM RC 390 Cup -luokan osakilpailuun Messukeskuksen tukemalla KTM RC 390:llä.

Ajatus Niko Tanskasen osallistumisesta KTM RC 390 Cup -luokkaan tuli Suomen Messujen Niko Kantolalta, joka auttoi junailemaan Tanskaselle MP17-messujen hengessä pyörän. Nuorukainen kilpailee normaalisti Moriwaki-moottoripyörällä Moriwaki Cupissa, ja kertoo KTM RC 390:n olleen positiivinen kokemus ja helppo ajettava.

– Mielestäni KTM RC 390 oli helppo ajaa, tosi kevyen tuntuinen. Tehoa oli vähän vähempi kuin minun Moriwakissa, mutta pyörä tuli nopeasti tutuksi ja pääsin heti hyvään vauhtiin, Tanskanen kertoo.

Lauantain kilpailulähdössä taistelua podiumsijoista riitti ruutulipulle asti Tanskasen ollessa aivan Ari Borovkoffin kintereillä ennen viimeistä mutkaa sijalla neljä. Jarrutuksessa Tanskanen osui kuitenkin Borovkoffia takarenkaaseen, jonka seurauksena nuorukainen heitti hurjannäköiset kuperkeikat pyöränsä kanssa.

Niko Tanskanen

Kuva: Melinda Saarinen

– Borovkoff taittoikin jo mutkaan, kun olin aivan liki ja osuin häntä takarenkaaseen yrittäessäni mennä ohi. Ei minulle onneksi tullut edes mustelmia, vaikka vähän oli alaselkä ja jalka kipeä sen jälkeen. Isä ja muut saivat pyörän onneksi kuntoon ja pääsin ajamaan sunnuntaina vielä kisaa, Tanskanen summaa.

Niko Tanskanen

Kuva: Melinda Saarinen

Lauantain kuperkeikat eivät kuitenkaan nuoren miehen tahtia hidastaneet ja hänet nähtiin lähtöruudukossa myös sunnuntaina, jolloin Tanskanen saavutti ensimmäisen podiumsijoituksensa (3:s) KTM RC 390 Cup -luokassa.

Niko Tanskanen

Kuva: Melinda Saarinen

– Otin huonon lähdön ja olin ensimmäiseen mutkaantullessa viimeinen. Viimeisillä kierroksilla sain kuitenkin ajettua Niko Hämäläisen ja Kimi Patovan kiinni ollessani sillä hetkellä neljäntenä. Sain tehtyä Hämäläisestä juuri ennen maaliviivaa ohituksen ja tulin täpärästi kolmanneksi, Tanskanen iloitsee.

Niko Tanskanen

Kuva: Melinda Saarinen

Marc Marquezin esikuvakseen nimeävä Tanskanen kertoo jatkavansa molempia luokkia (KTM RC 390 Cup sekä Moriwaki Cup) loppukauden 2016, ensi kauden yksityiskohtien ollessa vielä hieman avoimena.

13-vuotias Niko Tanskanen oli tyytyväinen ensikosketukseensa KTM RC 390 Cupissa. Kuva: Melinda Saarinen

13-vuotias Niko Tanskanen oli tyytyväinen ensikosketukseensa KTM RC 390 Cupissa. Kuva: Melinda Saarinen

KTM RC 390 Cup -sarja jatkuu Alastarolla 6.-7.8.2016.

Teksti: KTM RC 390 Cup -tiedotus
Kuvat: Melinda Saarinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing