Road Racing 25.10.2017

Niko Mäkisen mestaruusjahti päättyy viikonloppuna Jereziin

Turkulainen West Coast Racing Clubia edustava Niko Mäkinen, 23 kisaa Team Stratosin väreissä kaudella 2017. Kuva: Niko Mäkisen Tiedotus

Tulevana viikonloppuna ratamoottoripyöräilijä Niko Mäkisen kausi jatkuu kuukauden tauon jälkeen Jerezin radalla, Espanjassa. Vuorossa on kauden 2017 kuudes ja samalla kilpailukauden päättävä viikonloppu.

Viikonlopun aikana ajetaan kaksi kilpailua Mäkisen ajamissa luokissa. Rata on miehelle ”tuttu” edellisiltä vuosilta, vaikkakin radan pinta on uusittu viime käynnin jälkeen. Keli tulee mitä todennäköisimmin olemaan poutainen ja syksyisen lämmin Albaceten tapaan.

– Toivotaan, että aamusumut ei haittaa ajamista, kuten on tehnyt MotoGP ja World Superbike -kisoissa menneinä viikonloppuina. Lämpötilan on ennustettu pyörivän 21-25 asteen paikkeilla, Mäkinen toteaa.

Torstaina ja perjantaina ovat vapaat harjoitukset, lauantaina aika-ajot sekä kisaviikonlopun ensimmäinen kilpailu ja sunnuntaina sitten toinen kilpailu.

– Kilpailuviikonloppua edeltänyt tauko ei ole ainakaan parantanut tuntumaa, mutta näillä mennään ja lähdetään metsästämään tärkeitä pisteitä.

Sarjatilanteet ovat nyt seuraavat: OPEN 1000 -luokassa Mäkinen on sijalla 1, 10 pisteen erolla sarjakakkoseen. YAMAHA Challenge -sarjassa nuorukaisella on vahva kiinnitys mestaruuteen, eli hän lähtee 24 pisteen johdossa Jereziin.

– Luotetaan, että ainakin tämän sarjan ”herruus” on kotiin tuomisina.

Mäkisen viikonlopun tavoite on kirkas: OPEN 1000 ja Yamaha Challenge luokan maksimipisteet sekä sarjavoitot.

Aikataulu löytyy Aragonin viikonlopun osalta täältä.

Osallistujalistat Aragonin kisaan.

LIVE ajanotto (alkaa lauantaiaamulla):

Tulospalvelu Aragonin kisoista / aika-ajoista (alkaa lauantaiaamulla)

Teksti: Niko Racing #33 – TEAM YAMAHA STRATOS Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing