Road Racing 22.10.2018

Niko Mäkisen kausi päätökseen Jerezissä

Niko Mäkinen. Kuva: Niko Mäkisen tiedotus

Niko Mäkisen Open 1000 RFME CEV -kauden kuudes ja samalla viimeinen kisaviikonloppu Jerezin radalla on ajettu. Taistelu OPEN 1000 -luokan pisteistä kaatui jo perjantain treenipäivään ja lauantaina huono tuuri jatkui vieläkin tärkeämmässä paikassa.

Torstaina ja perjantaina rataan tutustuttiin vain parin session ajan ja silloinkin puoliksi märällä radalla, eikä tästä jäänyt paljon käteen. Perjantai jäi kokonaan ajamatta torstaina esille tulleen vaihdelaatikko ongelman takia, joten koko päivä meni remontin teossa.

Lauantaina ensimmäiset aika-ajot olivat aamupäivällä ja ne aloitettiin osittain märällä radalla. Pikku hiljaa rata kuivui ja ajat paranivat, mutta jo session puolen välin paikkeilla Mäkisen takarengas suli alle, eikä ajat enää parantuneet. Sijoitus lopulta 26:s, eikä se miestä oikein tyydyttänyt.

Iltapäivällä rata oli ihan kokonaan märkä ja sade vain yltyi harjoituksen aikana. Renkaat toimivat vähän paremmin ja sijoitus oli 21:s, mutta iltapäivän ajat olivat huomattavasti aamun aikoja hitaampia, joten lopullinen sijoitus aamun mukaan 26:s. OPEN 1000 -luokassa sijoitus oli 9:s.

Lauantain kilpailu ajettiin päivän päätteeksi ja radalla oli märkää sekä kuivaa, ja se kuivui koko ajan. Team Yamaha Stratosin väreissä kilpaileva Mäkinen sai ihan kohtuullisen startin ja ajoi omalla paikallaan pari kierrosta, kunnes sitten takarengas ”antautui”. Rengasta ei saanut kovempana seoksena ja pehmeyden takia se ei kestänyt yhtään kuivuvalla radalla. Vielä kun maadoitusjohtosarjan pultti irtosi ja esti tangon kääntymisen, peli oli pelattu.

Mäkinen ajoi lopulta viimeisenä kilpailijana maaliin ilman pisteen pistettä OPEN 1000 -luokassa.

Sunnuntain kisapäivä alkoi warm upilla ja se sujui ihan moitteettomasti, vaikkakin rata oli jälleen kostea.

Kisa alkoi kuivalla radalla hyvin ja Mäkinen sai poimittua pari sijaa startissa. Taistelua käytiin lähinnä kovimpien haastajien kanssa ja tässä tiimellyksessä yksi heistä heittäytyi ulos. Suorittaminen oli hyvää läpi kisan ja maalissa sijoituksena 19:s sekä OPEN 1000 -luokan yhdeksäs.

Mäkisen sijoitus sarjassa oli lopulta viides.

– Kauden aikana sattuneet epäonniset tapahtumat hieman verottivat tuloksia, mutta kokonaisuuteen ollaan ihan tyytyväisiä. Yhdessä kisassa saavutettu palkintokorokesijoitus antoi hieman lohtua heti kauden alkuun, mutta sen jälkeen mukaan on tullut kyllä niin kovia kuskeja, että monesti palkintokoroke on jäänyt ihan sekunnin parin päähän, Mäkinen kertoo.

– Kausi on nyt paketissa, joten hetki levätään ja mietitään miten tulevaisuudessa ajamiset jatkuu. Kiitos kaikille sponsoreille, tukijoille ja yhteistyökumppaneille kauden 2018 tuesta, avusta ja kannustamisista!

Lauantain tulokset

Sunnuntain tulokset

Teksti: Mika Mäkinen / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing