Road Racing 24.04.2017

Niko Mäkisellä epäonninen Valencian kilpailu

Niko Mäkinen #33. Kuva: Yamaha Team Stratos
Niko Mäkisen osalta kauden avauskilpailu Valencian radalla on nyt taputeltu ja kausi on pyörähtänyt käyntiin. Viikonlopun tapahtumat olivat hieman kaksijakoiset, sillä lunta tuli tupaan. Hyviäkin hetkiä kuitenkin viikonloppuun myös mahtui.

Valitettavasti jarruongelmia oli samalla tavalla kuin testeissäkin, mutta onneksi ongelmat saatiin jo torstaina kuntoon, eikä niitä ilmennyt uudelleen viikonlopun edetessä.

Keli Valenciassa oli viileä, vaikka aurinko paistoi. Lämpötila toi oman jännitysmomenttinsa renkaiden valintaan.

Torstaina ja perjantaina vuorossa oli ainoastaan rataan tutustumista harjoitusten merkeissä. Torstaina Nikon ajat eivät olleet ihan viime kevään tasolla, mutta ei kauhean kaukanakaan. Perjantaina vauhti oli jo viime vuoden tasolla, mutta renkaiden kanssa oli pientä painimista.

Ensimmäiset aika-ajot olivat lauantaina aamupäivällä ja keli oli jo kohtalaisen viileä. Heti alusta alkaen Nikon kierrosajat olivat hyviä, ja hän sai rikottua viime vuoden parhaimmat ajat. Kierrosten edetessä tuli parannusta aikoihin, ja lopulta Mäkinen oli aika-ajon viides, tehtaillen myös oman ennätyksensä Valenciassa. Iltapäivällä keli hieman lämpeni, mutta parannusta aikaan ei enään tullut. Sen sijaan useat muut saivat parannettua aikojaan, joten lopulta suomalaiselle tuloksena oli aika-ajojen 12. sija, joka oikeutti neljännen rivin lähtöpaikkaan.

Lauantaina itse kilpailu meni Mäkisen osalta penkin alle. Kytkin oireili heti startissa, eikä ongelma siitä hävinnyt. Pieni kaatuminen heti perään, ja kisa jäi kesken vasta viidennellä kierroksella.

Sunnuntaina vuorossa olikin toinen kisapäivä, johon Mäkinen lähti hakemaan hieman lohtua lauantain epäonnisen päivän jälkeen. Aamun keli oli jälleen viileä, ja warm upissa aikoja ei ainakaan lähdetty parantamaan. Aamulla Niko oli tuloksissa sijalla 15.

Kilpailu alkoi muutaman kaverin kiihdyttäessä ohi. Jostain syystä starteissa suomalaisella oli viikonloppuna ongelmia. Kilpailun edetessä taistelu OPEN -luokan herruudesta kävi erittäin kovana. Hetken päästä kuitenkin Mäkisen epäonneksi eturengas antautui ja vauhtia oli pakko löysätä, ettei pyörä kaatuisi. Maalissa Niko oli 17. ja OPEN -luokan toinen. Tämä toi hieman iloa epäonniseen viikonloppuun.

– Kokonaisuudessaan opettava viikonloppu, vaikka tulokset olivatkin odotuksiin nähden aika laihat. Näitä kuitenkin aina välillä sattuu ja toivotaan, että tämän kauden kisaviikonlopuista tämä oli se huonoin, Mäkinen kertaa.

– Seuraava kisaviikonloppu on vasta toukokuun lopulla Barcelonassa, joten ajotaukoa tulee taas jonkin verran. Koitetaan kehittää tähän rakoon jotain aktiviteettia.

Teksti: Moottoriurheilu.tv & Mika Mäkinen/Team Stratos

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing